NRK Meny
Normal

Sparta Amfi invaderes av rotter

Det er ikke bare bortelagene som lager hodebry i Sparta Amfi for tiden.

Rotte
Foto: AFP

Sarpsborg kommune har måttet hyre inn skadedyrsbekjempere for å rense ishallen for rotter som stadig dukker opp.

– Det er et problem. Det er jo ingen som vil ha skadedyr som rotter i bygget selvfølgelig, sier Tommy Fredh, teamansvarlig for park og idrett.

Tiltrekkes av matrester og varme

Når kamp og trening er over kommer rottene for å meske seg med matrestene som ligger igjen etter hockeyfansen. I tillegg tiltrekkes de av varmen i ishallen.

Per dags dato har ikke kommunen oversikt over hvor stort omfanget av rotteproblemet er, men har satt i gang en hasteoperasjon før kveldens kvartfinalekamp mot Stjernen

– Vi har engasjert et skadedyrkontroll-firma som skal sette i gang strakstiltak for å gjøre det som er nødvendig for å forhindre dette. De vil også gjøre en vurdering av hele bygget for at det forhåpentligvis ikke skal gjenta seg senere, sier Fredh.

Sparta Warriors-supportere jubler i Sparta Amfi.

Når fansen forlater Sparta Amfi inntar rottene arenaen.

Foto: Espen Evensen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ser alvorlig på pengegave

  Fylkesleder i Østfold Fremskrittsparti, Leif Eriksen, sier han ser alvorlig på at den tidligere styret i Råde Frp ga bort 50.000 kroner fra partikassa, før alle i styret meldte seg ut av partiet. Før helgen sa jusprofessor Geir Woxholth at dette var straffbart.
  Partiet jobber med saken og skal diskutere i fylkesstyret hva som skjer videre, sier Eriksen.

  Leder i Østfold Frp Leif Eriksen
  Foto: NRK
 • Mange til Sykehuset Østfold

  Sykehuset Østfold har i helgen hatt stor pågang av pasienter. Bare på akuttmottaket kom det over 90 pasienter på lørdag og 95 pasienter søndag. Noe som er langt over vanlig pågang i helgene som er rundt 70 pasienter om dagen.