NRK Meny
Normal

Sparta Amfi invaderes av rotter

Det er ikke bare bortelagene som lager hodebry i Sparta Amfi for tiden.

Rotte
Foto: AFP

Sarpsborg kommune har måttet hyre inn skadedyrsbekjempere for å rense ishallen for rotter som stadig dukker opp.

– Det er et problem. Det er jo ingen som vil ha skadedyr som rotter i bygget selvfølgelig, sier Tommy Fredh, teamansvarlig for park og idrett.

Tiltrekkes av matrester og varme

Når kamp og trening er over kommer rottene for å meske seg med matrestene som ligger igjen etter hockeyfansen. I tillegg tiltrekkes de av varmen i ishallen.

Per dags dato har ikke kommunen oversikt over hvor stort omfanget av rotteproblemet er, men har satt i gang en hasteoperasjon før kveldens kvartfinalekamp mot Stjernen

– Vi har engasjert et skadedyrkontroll-firma som skal sette i gang strakstiltak for å gjøre det som er nødvendig for å forhindre dette. De vil også gjøre en vurdering av hele bygget for at det forhåpentligvis ikke skal gjenta seg senere, sier Fredh.

Sparta Warriors-supportere jubler i Sparta Amfi.

Når fansen forlater Sparta Amfi inntar rottene arenaen.

Foto: Espen Evensen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK