NRK Meny
Normal

Sommervarm septembersol

Omtrent halvveis ut i måneden ser september ut til å holde seg langt varmere enn normalt. Søndag ble det målt 20 grader en rekke steder i Sør-Norge.

Sola skinner på torget i Gamlebyen i Fredrikstad

Sola skinner på torget i Gamlebyen i Fredrikstad.

Foto: Hilde Erlingsen

Søndag ettermiddag er det så varmt både i Bergen, Evanger og Mordalen, skriver Yr på Twitter. Også i Oslo-området ligger temperaturene på rundt 20 grader, det samme i Drammen, Råde i Østfold, Stavanger og på Notodden i Telemark.

-Vi har ikke noen nøyaktig oversikt før etter måneden, men vi har forsøkt å regne litt på det i dag, og temperaturen over hele landet har stort sett ligget 3-4 grader over normalen for de 13 første dagene i september, sier vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Nettavisen søndag.

Varmen skal bare fortsette, til glede for de mange som har strukket badesesongen ut i høstmåneden.

-Mandag, tirsdag og onsdag ser ut til å bli strålende i hele landet, men litt vind langs kysten. Ellers blir det bare rolig vind, med lite eller ingen nedbør - og masse sol, sier Moxnes til Nettavisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gressbrann i Rakkestad

    Brannvesenet har rykket ut til en gressbrann i Ørneveien i Rakkestad. Øst 110-sentral skriver samtidig på Twitter at de minner om totalforbudet mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark.

  • Sarpsborg-spiller er VM-aktuell

    Mohammed Usman imponerte den nigerianske landslagsledelsen så mye under en treningskamp mot Atlético Madrid at de nå vurderer å ta ham med i troppen til VM i Russland i sommer. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Ifølge spilleren selv skal han få beskjed om han er med eller ikke i løpet av uken.

    Usman Mohammed klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08