NRK Meny
Normal

Sommervarm septembersol

Omtrent halvveis ut i måneden ser september ut til å holde seg langt varmere enn normalt. Søndag ble det målt 20 grader en rekke steder i Sør-Norge.

Sola skinner på torget i Gamlebyen i Fredrikstad

Sola skinner på torget i Gamlebyen i Fredrikstad.

Foto: Hilde Erlingsen

Søndag ettermiddag er det så varmt både i Bergen, Evanger og Mordalen, skriver Yr på Twitter. Også i Oslo-området ligger temperaturene på rundt 20 grader, det samme i Drammen, Råde i Østfold, Stavanger og på Notodden i Telemark.

-Vi har ikke noen nøyaktig oversikt før etter måneden, men vi har forsøkt å regne litt på det i dag, og temperaturen over hele landet har stort sett ligget 3-4 grader over normalen for de 13 første dagene i september, sier vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Nettavisen søndag.

Varmen skal bare fortsette, til glede for de mange som har strukket badesesongen ut i høstmåneden.

-Mandag, tirsdag og onsdag ser ut til å bli strålende i hele landet, men litt vind langs kysten. Ellers blir det bare rolig vind, med lite eller ingen nedbør - og masse sol, sier Moxnes til Nettavisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Datautstyr stjålet i Moss

    En eller flere så langt ukjente personer har stjålet datautstyr fra en bedrift i Varnaveien i Moss. Innbruddet har skjedd i løpet av natta, opplyser politiet.

  • Bilen full av mat og drikke

    En litauer bosatt i Norge ble stanset på tollstasjonen ved E18 på Ørje med 10.000 sigaretter, 24 liter brennevin, 10 liter vin, 200 liter øl og 185 kilo kjøtt i varebilen i går ettermiddag. Varene var kjøpt under et besøk i hjemlandet. Det skulle vært betalt 75.000 kroner i avgifter for varene.

    Beslaglagt mat og drikke Ørje
    Foto: Tollvesenet