NRK Meny
Normal

Smuglet badestamper og brennevin

To smugle-forsøk ble stanset på Ørje i helgen. Lørdag ble en litauisk varebil med henger stanset av tollerne på Ørje. I lasten fant tollerne to badestamper, brennevin, øl og sigaretter.

Badestamper stanset i tollen

Tollerne fant to badestamper som ikke var klarert.

Foto: Tollvesenet

Badestampene var ikke deklarert til Norge. Det var heller ikke de fem literne med brennevin, 16 literne med øl og 400 sigarettene tollerne fant i bilen.

Det er ikke første gang varebilføreren er stanset av tollerne, han er anmeldt for et lignende forhold en gang før.

Forholdet ble politianmeldt. Politiet har gitt mannen et forelegg på 8.000 kroner og har inndratt varene.

Tatt for fjerde gang

Fredag ettermiddag ble en litauisk varebil skannet etter å ha deklarert lasten sin ved Ørje Tollkontor. Skanningen avslørte varer i sidevegger og bakdør. Det ble til sammen funnet 600 sigaretter, 68 liter øl og 17 liter brennevin.

Varene er inndratt og mannen fikk et forelegg på 14.000 kroner. Føreren er anmeldt for lignende forhold tre ganger tidligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Bør utsette vannverksak

    Kommunestyret i Aremark bør utsette behandlingen av vannverksaken. Det mener Per Ivar Thomasrud, som er talsmann for innbyggerne som fikk mindre enn en uke på å betale en tilknytningsavgift på 18 750 kroner. Om lag 90 aremarkinger hevder, via advokat, at kravet er foreldet.