NRK Meny
Normal

Smuglet badestamper og brennevin

To smugle-forsøk ble stanset på Ørje i helgen. Lørdag ble en litauisk varebil med henger stanset av tollerne på Ørje. I lasten fant tollerne to badestamper, brennevin, øl og sigaretter.

Badestamper stanset i tollen

Tollerne fant to badestamper som ikke var klarert.

Foto: Tollvesenet

Badestampene var ikke deklarert til Norge. Det var heller ikke de fem literne med brennevin, 16 literne med øl og 400 sigarettene tollerne fant i bilen.

Det er ikke første gang varebilføreren er stanset av tollerne, han er anmeldt for et lignende forhold en gang før.

Forholdet ble politianmeldt. Politiet har gitt mannen et forelegg på 8.000 kroner og har inndratt varene.

Tatt for fjerde gang

Fredag ettermiddag ble en litauisk varebil skannet etter å ha deklarert lasten sin ved Ørje Tollkontor. Skanningen avslørte varer i sidevegger og bakdør. Det ble til sammen funnet 600 sigaretter, 68 liter øl og 17 liter brennevin.

Varene er inndratt og mannen fikk et forelegg på 14.000 kroner. Føreren er anmeldt for lignende forhold tre ganger tidligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Enklere å få time for pass

  Passkontoret på Råde legger nå ut nye timer hver uke. Tidligere i år fikk passkontoret kritikk fra Politidirektoratet da det det var fullbooket på passkontoret flere uker fremover.

  Øst politidistrikt har nå satt inn ekstra personell, og det er igjen mulig å bestille time.

  Norsk pass
  Foto: Heidi Gomnæs / NRK
 • Utelukker ikke Østfoldstatsråd

  Førsteamanuensis Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold sier Høyre kan få enda en minister i regjeringen etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i går.
  Han mener det ikke er automatikk i at det er en ny Frp-statsråd som skal erstatte Sylvi Listhaug, og trekker frem Ingjerd Schou som en aktuell kandidat.

  Harald Borgebund
  Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK