NRK Meny
Normal

Angrep med knokejern hos pinsemenigheten

Den 16 år gamle gutten, som hadde knokejern på hånda, gikk til angrep og slo en ungdom gjentatte ganger i hodet slik at at han brakk tenner og fikk flere alvorlige kutt i hodet.

Skadet etter slagsmål

Dette bildet er tatt av en av de skadde i slagsmålet. Flere ble skadet under masseslagsmålet som utviklet seg på Salen, Pinsemenighetens lokaler i Halden. Nå er en 16-åring dømt for slag med knokejern.

Foto: Christian Nygård Monsen / NRK

Nå er den kosovo-albanske gutten dømt til 120 timers samfunnsstraff, subsediert 120 dagers ubetinget fengsel. Han må også betale fornærmede over 21-tusen kroner i erstatning.

Etnisk oppgjør sprer frykt

Etnisk oppgjør

Fornærmede var sammen med flere av sine kamerater på Salen, Pinsemenighetens lokaler i Halden.

Menigheten hadde et arrangement denne kvelden hvor tidligere misjonærer skulle fortelle om sitt virke, i tillegg til at det var underholdning av musikerer fra øyer i Stillehavet.

Politiet hadde tatt oppstilling utenfor lokalene fordi de hadde fått tips om at det kunne bli bråk mellom kosovo-albansk ungdom og ungdommer fra Norge og Kongo på Salen denne kvelden.

Slo med knokejern

Retten finner det bievist utover enhver tvil at flere kosovo-albanske gutter med den domfelte 16-åringen i spissen gikk rett opp til fornærmede fra menighetsklubben, som sto med rygget til.

16-åringen slo han deretter hardt med knokejern over knyttneven, i bakhodet. Deretter snudde fornærmede seg mot domfelte og fikk to nye knokeslag i ansiktet.

Masseslagsmål

En kamerat av fornærmede forsøkte å hoppe inn og stanse slagene. Men da hoppet flere inn og det utviklet seg til et masseslagsmål som politiet fikk et voldsomt strev med å roe ned.

Retten legger i skjerpende retning til grunn at angrepet skjedde helt uprovosert. I formildende retning har retten tatt hensyn til den domfelte guttens unge alder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nordisk sommerdag flere steder

    Laster Twitter-innhold
  • Vil ikke ha pol utenfor sentrum

    Rådmannen i Moss råder bystyret til å si nei til etablering av et polutsalg på Mosseporten senter nær E6. Vinmonopolet har søkt, men rådmannen er bekymret for at det vil påvirke Moss sentrum negativt dersom Vinmonopolet får et utsalg utenfor bykjernen. Saken behandles politisk nå i slutten av måneden.