Slik gikk det med Østfold-lagene i cupen

Sarpsborg videre som eneste Østfold-lag.

Moss-Lillestrøm

Moss tapte med fem mål på Melløs onsdag kveld.

  • Moss- Lillestrøm: 0–5

  • Lørenskog-Sarpsborg 08: 0–1

  • Follo-FFK: 1–0

Det var lite som tydet på at en cupbombe kom til å smelle på Melløs stadion i Moss onsdag kveld. Etter kun seks minutter ledet eliteserielaget Lillestrøm 2–0 over kråkene.

Arne Erlandsen, Moss FK

Moss FK-trener Arne Erlandsen måtte se seg slått av gamleklubben.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Deretter fortsatte målene å renne inn bak keeper Jevgēnijs Sazonovs, og til pause ledet kanarifuglene 4–0.

Hjemmelaget satt seg ikke helt på bakbeina av den grunn, og kom til et par gode målsjanser i løpet av de siste 45 minuttene.

Tre minutter før kampslutt satte Tommy Høiland inn 5–0 for Lillestrøm.

Moss FK-trener Arne Erlandsens møte med gamleklubben ble dermed et skuffende et. I forkant av oppgjøret var han optimistisk med tanke på en eventuell cupbombe i Moss.

– Første omgang var skrekkelig dårlig. Andre omgang var litt bedre, men det har noe med at Lillestrøm kontrollerer kampen. Totalt sett var det en skuffende forestilling fra oss, og det er beklagelig, sier Erlandsen til NRK.

– Vi går ut for å prøve og vinne, men da kan vi ikke forholde oss til motstanderen på den måten som vi gjorde i dag. Vi ga dem mål og for stor plass, og er ikke i nærheten av der vi skal være.

Sarpsborg videre i cupen

Sarpsborg 08 møtte Lørenskog på Rolvsrud stadion, og rundt 300 tilskuere ble vitne til en målfattig affære.

Brian Deane

08-trener Brian Deane sier han ikke vil dvele ved onsdagens cupkamp, og at han er fornøyd med at de tok seg videre til tredje runde.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det stod 0–0 til pause, og gjestene slet med å komme til gode sjanser. Etter 70 minutters spill begynte Lørenskog å bli baktunge.

Fem minutter senere serverte 08s Gudmundur Thórarinsson kampens ene scoring. Sarpsborg er dermed videre til neste cuprunde, som det eneste laget i Østfold.

– Cupkamper er alltid tøffe. Det viktigste for meg er at vi er videre til neste runde, sier Sarpsborg-trener Brian Deane til NRK.no etter kampslutt.

– Dere scoret bare ett mål. Var Lørenskog et vanskelig lag å spille mot?

– Jeg vil ikke dvele ved prestasjonen. Det viktigste var å sørge for at vi gikk videre.

FFK tapte for Follo

Fredrikstad Fotballklubb møtte Follo på bortebane, og måtte se seg slått av laget som topper tabellen i 2. divisjon.

FFK-Follo

FFK er ute av cupen, etter å ha tapt for Follo på bortebane.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Oppgjøret var sjansefattig og relativt jevnt, og gjestene klarte aldri å reise seg igjen etter at Follo tok ledelsen noen minutter før pause.

– Vi brukte lang tid på å komme i gang i matchen, men vi spilte langt bedre i andre omgang. Vi skapte få sjanser, og det er skuffende å stå igjen med exit i cupen, sier FFK-trener Håkon Wibe Lund til Fredriksstad Blad.

På spørsmål om hva han tenker om at det har gått fire kamper uten at laget har scoret mål, svarer Wibe Lund at de ikke kan miste troen på det de holder på med.

– Det kommer til å løsne. Vi kommer ikke til å gå gjennom hele sesongen uten å score mål, og når det løsner er jeg overbevist om at det vil gi oss en ganske god effekt.

Follo-FFK

FFK tapte for Follo på bortebane onsdag kveld.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 20 av broene i Østfold må fornyes

    Halvparten av broene i Østfold må fornyes. Det viser oppjusterte tall fra brofornyingsprogrammet i fylket. 20 av broene må fornyes, mens Kjøkøysundbroa må bygges ny. Hele prosjektet har en prislapp nær 800 millioner kroner. Lederen i samferdselskomiteen, Olav Moe, håper fornyingen blir prioritert.