NRK Meny
Normal

Voldelig natt i Halden etter Grenserittet

Politiet i Østfold melder om flere titalls henvendelser fra publikum i forbindelse med slagsmål og høy musikk. I Halden ble en 44 år gammel mann slått bevisstløs.

Klokken 04.15 fikk politiet i Halden melding om at en mann var slått bevisstløs ved torvet i sentrum av byen.

Måtte fraktes til sykehus

– Fire personer var involvert i dette slagsmlet, to fornærmede og to gjerningsmenn. 44-åringen ble hentet av ambulanse og fraktet til Sykehuset Østfold i Fredrikstad. Han var allerede hentet da vi kom til stedet og vi kjenner ikke til hvordan tilstanden hans er nå, sier operassjonsleder Alf Solstad i Østfold politidistrikt.

Mannen skal ikke være livstruende skadet.

Den andre fornærmede i dette slagsmålet skadet nesen, som kan ha brukket under slagsmålet.

– Vi mistenker to gjerningsmenn, som ikke er pågrepet. Det er kjenninger av politiet, og vi etterforsker nå saken, sier Solstad til NRK.no.

– Slått og sparket i ansikt og hode

Det skal også ha vært flere andre slagsmål i sentrum av Halden i løpet av natten. Spesielt i nærheten av Halden torv.

– Klokken 03.37 kom politiet over to andre som hadde blitt sparket i ansiktet og hodet av en ukjent person. Den ene måtte kjøres til legevakten.

– Også her har vi opprettet sak som vi etterforsker, sier Solstad.

På brygga i Halden var det tidligere på natten et masseslagsmål, og flere andre voldelige sammenstøt mellom folk på byen i Halden, men ingen av disse førte til alvorlige skader som måtte legebehandles.

Støy og musikk

Flere steder i Østfold fikk politiet meldinger om støyproblemer som følge av høylytt festing.

– Vi har også fått flere titalls henvendelser om støy og høy musikk natt til søndag. Det dreier seg om støy både fra bysentrum og private boliger, til sjenanse for naboenes nattesøvn, skriver Villy Meier i politiloggen.

Det er foreløpig usikkert om noen av disse sakene blir formelt politianmeldt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.