Hopp til innhold

Skuffet over Lisleby-omtale i internasjonal storavis

– Jeg synes artikkelen var ensidig, sier leder i Lisleby Fotballklubb, Nils Malcolm, om New York Times reportasje om radikalisering på Lisleby.

Lislebyveien i Fredrikstad

Lislebyveien har av enkelte medier blitt tiltalt som «Terrorgata» den siste tiden. 4. april skrev New York Times om distriktet Lisleby og personene som har reist derfra for å krige.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Storavisa New York Times har besøkt Lisleby i Fredrikstad, noe som resulterte i en reportasje om radikalisering i bydelen. Artikkelen ble publisert 4. april.

Leder i Lisleby Fotballklubb, Nils Malcolm, er en av dem som ble kontaktet av avisa. Etter å ha lest artikkelen, forteller han til Fredriksstad Blad at han er skuffet.

Leder i Lisleby Fotballklubb, Nils Malcolm

Leder i Lisleby Fotballklubb, Nils Malcolm, er skuffet over at avisen ikke har tatt med noe det han fortalte om integreringsarbeidet på Lisleby.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Grunnen er at han mener avisa ikke har tatt med noe om integreringsarbeidet på Lisleby.

– Jeg synes artikkelen var ensidig. De kontaktet oss angående integrering på Lisleby. Vi brukte ti timer sammen, men det kom ingenting ut av det. Det var skuffende, sier Malcolm til NRK.

– Bra sted

I november meldte TV 2 at sju personer fra samme gate i Lisleby har reist til Syria for å kjempe for terrororganisasjonen IS. Etter det har Lislebyveien blitt omtalt av flere medier som «Terrorgata». Nå har bydelen også fanget oppmerksomheten til internasjonale medier.

Malcolm mener Lisleby ikke er så ille som det fremsår i mediene.

– Lisleby er bra sted. Vi har gjort mange tiltak for integrering både i fotballklubben og ellers i lokalsamfunnet. Det er alltid noen som havner utenfor, men jeg synes man er flinke i Fredrikstad, sier han.

– Forbauset

Malcolm får støtte av lederen i moskeen på Lisleby, Warsame Mohamed Saleban. Han sier til Fredriksstad Blad at han opplever at lokalsamfunnet blir stigmatisert.

Reporter i New York Times, Andrew Higgins, svarer Fredriksstad Blad på kritikken fra Malcolm og Saleban slik:

– Alt jeg har å si vedrørende spørsmålet om hvorfor så mange personer har reist til Syria fra Lisleby, står å lese i min artikkel. Jeg er forbauset over at Fredriksstad Blad virker mer interessert i å dekke en utenlandsk avis’ reportasje om hendelser i Fredrikstad, enn å dekke disse hendelsene selv.

Laster Twitter-innhold