Skarpnord kniver mot 53-åring: – Man blir aldri utlært

Golfproffen Marianne Skarpnord (31 år i dag) fikk en marerittstart på sesongens første storturnering. Det kan man ikke si om et av hennes golf-forbilder

Laura Davies

SUPERVETERAN: Etter over 80 seire og hundrevis av turneringer, fortsetter Laura Davies (53) å gjøre seg bemerket på golfbanen.

Foto: Leon Halip / Afp

– Man blir aldri utlært i denne sporten. Det beviser hun, sier Marianne Skarpnord til NRK.

Etter tre av fire runder av årets første turnering på Europatouren, ligger Marianne Skarpnord likt med britiske Laura Davies. Det til tross for at den britiske superveteranen var 12 (!) slag bedre enn Skarpnord på den første runden.

53-åringen med over 80 turneringsseire tangerte nemlig banerekorden og spilte den første runden på 65 slag. Dermed ledet hun klart.

Ny teknikk

Og tross både alder, meritter og rutine, har hun ikke sluttet å utvikle seg som spiller.

På den første runden viste hun en ny putte-teknikk som hun har lært nylig ved å studere to australske motstandere. Det ga resultater.

– Jeg har jobbet med puttingen min, for den har vært min svakeste side, sa hun etter runden.

På de 18 hullene slo hun 29 slag med putteren. Det er betydelig færre enn hun hadde sist sesong, forteller hun.

– I fjor var jeg latterlig dårlig. Når du ser at noen av de unge konkurrentene har 25–26 putter på hver runde, så måtte jeg forbedre meg hvis jeg skulle henge med, sier hun.

Spilte seg opp etter marerittstart

Marianne Skarpnord, som fyller 31 år i dag, har tidligere trukket frem nettopp Davies som en av dem som inspirerer henne. Og mens Davies var heldige med forholdene og spilte sin aller beste golf i turneringen, hadde den norske kvinnen en håpløs start.

Østfold-jenta ødela mye av den første runden på det aller første hullet, og lå langt nede på resultatlistene. Etterpå har hun derimot tatt seg kraftig sammen.

Skarpnord har gått de to siste rundene på 68 slag, og har klatret til 21.-plass i sammendraget. Hun har tatt igjen hele forspranget Davies hadde på henne. Den britiske veteranen har nemlig hatt to svake runder etter kjempeåpningen.

– Jeg spilte torsdag ettermiddag, og da var det dessverre mye vind i forhold til de som spilte tidligere på dagen. Etter dette har jeg spilt veldig stabilt, sier Skarpnord selv.

Marianne Skarpnord of Norway

IMPONERT: Marianne Skarpnord er beste norske etter tre av fire runder av tuneringen Oates Vic Open.

Foto: Tristan Jones / Tristan Jones/IGF

PS: Melissa Reid leder, mens Tonje Daffinrud ligger på 27.-plass, ett slag bak Skarpnord. Siste runde av turneringen i Australia spilles natt til søndag norsk tid.