Alle norske fylker skal være med i konkurransen.
Synliggjøre lokale matprodukter
Først blir det fylkeskonkurranser for å finne de beste lokale råvarene og matproduktene.
Dernest blir det en nasjonal finale som skal kåre Årets råvarer og produkter 2008.
Hensikten med konkurransen er å synliggjøre lokale og regionale råvarer og produkter fra sjø og land.
- Østfold fylkeskommune har vært med på å skape næringsutvikling og verdiskapning i landbruket gjennom Regional Matkultur og andre lokale matprosjekter. Nå skal vi ut og jakte på flere lokale råvarer sammen med resten av Norge, sier prosjektleder for Reiselivsprogrammet i Østfold fylkeskommune, Anne-Louise Daae.
Sterkt voksende etterspørsel etter lokal mat
Hun forteller at etterspørselen etter lokal og regional mat er den sterkest voksende forbrukertrenden i Norge og dessuten en viktig bestanddel i opplevelsesøkonomien og turistenes positive stedsopplevelser.
- Derfor må de østfoldske matkvaliteter synliggjøres og de gode historiene fortelles. Mat kan brukes som en sterk identitetsbærer for reiselivet og turistnæringen i Østfold, sier Daae.
Startskuddet på konkurransen går hos Fylkesmannen i Østfold tirsdag 22. april.