Hopp til innhold

Skal sette Østfold-mat på kartet

Østfold fylke skal være med i konkurransen Det Norske Måltid 2008. Startskuddet går i Moss på tirsdag.

Kylling
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Alle norske fylker skal være med i konkurransen.

Synliggjøre lokale matprodukter

Først blir det fylkeskonkurranser for å finne de beste lokale råvarene og matproduktene.

Dernest blir det en nasjonal finale som skal kåre Årets råvarer og produkter 2008.

Hensikten med konkurransen er å synliggjøre lokale og regionale råvarer og produkter fra sjø og land.

- Østfold fylkeskommune har vært med på å skape næringsutvikling og verdiskapning i landbruket gjennom Regional Matkultur og andre lokale matprosjekter. Nå skal vi ut og jakte på flere lokale råvarer sammen med resten av Norge, sier prosjektleder for Reiselivsprogrammet i Østfold fylkeskommune, Anne-Louise Daae.

Sterkt voksende etterspørsel etter lokal mat

Hun forteller at etterspørselen etter lokal og regional mat er den sterkest voksende forbrukertrenden i Norge og dessuten en viktig bestanddel i opplevelsesøkonomien og turistenes positive stedsopplevelser.

- Derfor må de østfoldske matkvaliteter synliggjøres og de gode historiene fortelles. Mat kan brukes som en sterk identitetsbærer for reiselivet og turistnæringen i Østfold, sier Daae.

Startskuddet på konkurransen går hos Fylkesmannen i Østfold tirsdag 22. april.