Seriemesterskapet til Hockeytown

En lettet Sjur Robert Nilsen så at hans lag Sparta Warriors i kveld ble seriemestere - uten å ha spilt selv.

Sparta Warriors

Sparta Warriors ble i kvels seriemestere i ishockey, uten å ha spilt selv.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det eneste laget som i realiteten hadde muligheten til å gi sarpingene kamp om seriegullet, Vålerenga, rotet to ganger bort ledelsen mot Stavanger Oilers i Siddishallen i kveld, før de tapte i straffekonken.

Kampen fulgte trener Sjur Robert Nilsen hjemme i Sarpsborg. Og etter tre ganger 20 minutter med nerver kunne han endelig slippe jubelen løs.

– Jeg synes at vi har hatt en god sesong, og har følt litt på at vi kunne vinne en liten stund. Det var en del av delmålene våre denne sesongen, og da er det deilig å bli ferdig med det. Nå kan vi suge litt på denne karamellen og begynne å lade opp til sluttspillet, sier han til NRK.no.

Les også:

Han innrømmer også at det kanskje var et spørsmål om når heller enn om Sparta skulle bli seriemestere i år.

– Når det ble som det ble og vi fikk den luka på Stavanger og Vålerenga, så var det vel det, men da er det greit at vi også får det bekreftet så fort som mulig. Vi får glede oss over at vi er seriemestere, så får vi bare fortsette fremover nå, sier han.

Lang tørkeperiode

Sjur Robert Nilsen

Sparta-trener, Sjur Robert Nilsen, er glad for at seriemesterskapet endelig er sikret.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Dermed kan laget fra Sarpsborg krone seg med tittelen seriemestere i Norge for fjerde gang, etter at de tok sitt første seriegull under ledelse av svenske Lasse Beckman i 1984. Også to år senere i 1986 endte Sparta på toppen av tabellen - så sa det stopp.

Hele 23 år skulle det går før det neste seriegullet kunne plasseres i pokalskapet i Sparta Amfi, med Rolf «Roffe» Nilsson som trener. Deretter tok det enda to år, før Sparta nå igjen kan si at seriemesterskapet er hjemme i «Hockeytown».

Les også:

Nilsen er imidlertid ikke bekymret for at fansen bør frykte en ny tørkeperiode på 23 år.

– Folk trodde nok ikke at det ville ta så mange år før vi vant seriegullet på nytt, da vi vant i 86. Hele Sparta som klubb og organisasjon har nok lært av den tiden. Om vi kommer tilbake og vinner hvert år er en annen sak, men jeg tror vi kommer til å være stabilt topplag i mange år fremover, forsikrer han.

Tenker ikke sluttspill

Sparta har fire kamper igjen, mot Lørenskog, Stavanger og Rosenborg og Vålerenga, før sluttspillet starter med kvartfinale på hjemmebane 2. mars. Hvem de møter der får de selv velge, av de som kom på femte- til åttendeplass i serien. Dette avgjøres etter at serien er ferdigspilt, og er ikke noe treneren tenker noe særlig på - enda.

– Nei, det har vi ikke begynt å se på enda, vi får ta en ting om gangen. Vi har hatt fullt fokus på å gjøre det bra i serien, men nå vet vi at vi er nummer én og kan velge først, så nå kan vi så smått begynne å tenke på hvilken motstander vi vil velge.

Sparta åpner altså sluttspillet hjemme i Sparta Amfi 2. mars. Deretter venter hjemmekamper 6., 10. og 14. mars dersom kvartfinaleserien skulle gå til sju kamper.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårlig kontroll med utbetalinger

    For fjerde gang siden i sommer tar kontrollutvalget på Hvaler opp mangelfull kontroll med regninger fra ett og samme firma. Både i år og i 2016 har Østfold kommunerevisjon avdekket mangler i fakturaer fra dette firmaet til Hvaler kommune. Hvalerrådmann Dag Willien Eriksen sier de prøver å ha en god fakturaoppfølging.

  •  – Viken bedre enn Østfold

    Viken fylke blir bedre for Indre Østfold enn det Østfold har vært. Det mener flere ordførere NRK har snakket med. Blant dem som ser fram til å komme ut av Østfold og inn i Viken, er Askimordfører Thor Hals fra Høyre. Fra å være en utkant i Østfold, får Askim en mer sentral plassering i Viken, sier Hals.

    Thor Hals
    Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK