NRK Meny
Normal

Landslagssjefen tror Sparta vinner

Det blir tett og jevnt, men Sparta kommer til å vinne ishockeyserien i år. Det mener landslagstrener Roy Johansen.

Sparta og landslagssjef Roy Johansen

Til helga starter serien, og landslagssjef Roy Johansen holder Sparta som favoritt til å vinne serien.

Foto: Scanpix/Montasje / NRK

Iskrigerne er godt i gang med forberedelsene til ishockeysesongen.

Til helga starter serien, og landslagssjef Roy Johansen holder Sparta som favoritt til å vinne serien.

Sarpingene har ventet lenge nok på suksess, mener Johansen.

– Spartas tur i år

– Jeg tror det blir fire lag som kjemper i toppen i år, Sparta, Vålerenga, Stavanger og Lørenskog. Men skal man sette opp en liste må man ha noen på topp og da velger jeg Sparta. Jeg tror det er deres tur i år, sier Johansen.

Landslagssjefen tror årets eliteserie blir jevnere og mer spennede enn tidligere. Vålerenga, som vant serien i fjor, tipper han kommer på fjerdeplass i år.

– Det blir en god liga i år, men også veldig jevn. At det er fire lag som kommer til å kjempe om seieren er å sloss i toppen er bra. Nivået blir nok ganske likt som i fjor, men det blir spennende å følge unggutta og se om noen slår til, sier Johansen.

– Høye ambisjoner

Tirsdag ettermiddag var klubbene i eliteserien samlet i Sparta Amfi. Lenny Eriksson er ny trener i Sparta og skal lede laget sammen med Sjur Robert Nilsen.

Eriksson innser at Sparta er blant favorittene, men også han tror at serien blir svært jevn.

– Det blir en tøff og interessant serie i år. Men naturligvis har Sparta høye ambisjoner. Når man stiller i en eliteserie, vil man jo spille om mesterskapet og alt hva det innebærer, sier treneren til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.