Seksåring kritisk skadd i badeulykke

En seks år gammel gutt ligger på sykehus med kritiske skader etter at han ble funnet på bunnen av bølgebassenget i Østfoldbadet i Askim tirsdag formiddag.

Mulig drukning ved Østfoldbadet

Andreklassingen ble funnet på bunnen av bassenget.

Foto: Freddie Larsen

Gutten ble fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet kort tid etter at han ble funnet. Han hadde da hjerterytme og pustet selv, ifølge politiet.

Gutten ble funnet av medelever på bunnen av et bølgebasseng i svømmeanlegget Østfoldbadet i Askim sentrum.

Da gutten ble innlagt på sykehus var tilstanden kritisk, men stabil. Ifølge NTB fikk gutten intensivbehandling tirsdag kveld.

Politiet opplyser at 250 elever ved Moen barneskole var i badelandet da ulykken skjedde i 11-tiden tirsdag.

Daglig leder David Koht-Norbye ved Østfoldbadet sier til NRK at de har god sikkerhet.

– Sikkerheten er god nok. Det er det ingen tvil om. Men vi kan aldri garantere mot at du kommer i en situasjon hvor du trekker inn vann og går ned. Det kan skje når som helst, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Legesjekk etter trafikkulykke

    Totalt fire personer involvert i trafikkulykken i Rakkestad. To personer er kjørt til sykehuset Kalnes og to til lokal legevakt. Formentlig ingen alvorlig skadd, skriver politiet på Twitter. Årsaken til ulykken er ukjent, men en av bilene skal ha svingt unna for vilt.

  • Trafikkulykke på rv 22 i Rakkestad

    Tre biler er involvert i en trafikkulykke på Mysenveien. Ifølge politiet skal alle være ute av bilene. Nødetatene er på stedet.