Satser høyt på turn i Helsingfors

En tropp på 58 turnere fra Fredrikstad turn reiser nå til World Gymnastrada i Helsingfors. På en god dag tror de at de kan nå høyt på resultatlistene.

Fredrikstad turn

Turnere fra Fredrikstad turn, klare for World Gymnaestrada i Helsingfors.

Foto: Håkon Lien Johansen / NRK

Fredag drar jentene fra Fredrikstad turn til Finland for å konkurrere i World Gymnaestrada. Bak seg har de nå en måned med to daglige treningsøkter.

– Det er litt stress nå den siste dagen. Vi skal gjøre ferdig avslutninger. Så er det det småpirket som må til for å få det helt perfekt, sier sportslig leder Vivi Ann Evensen dagen før avreise.

Merker det i håndleddene

Det å være med i en så stor turnering krever utallige timer med trening. Kroppen får kjenne det.

– Det blir tungt for håndleddene og for ryggen, men det går bra, sier Sofie Putkowski

Det er ikke bare det fysiske som er i fokus. Når en skal fremføre et program foran 7.500 mennesker, trengs det en gjennomført koreografi. Alle får bidratt.

– Vi jobber mye med musikken først, finner ut hva vi ønsker å bruke. Når øvelsene skal på plass bruker vi innspill fra jentene. De er på gulvet og kjenner hvordan det føles, sier Anne Marthe Storehjelm.

Dersom det klaffer ...

Fredrikstad Turn

Det kan bli høye svev når jentene i Fredrikstad Turn viser hva de kan.

Foto: Håkon Lien Johansen

I en tropp på 58 turnere, er de eldste og mest erfarne jentene viktige.

– Det er store, gode rollemodeller. Det er viktig å ha med dem. De hever nivået. Men alle er vi avhengige av hverandre, sier Vivi Ann Evensen.

– Hvordan skal dere nå helt til topps i Helsingfors?

– Da skal det klaffe for alle sammen når vi er på gulvet alle må prestere på sitt ypperste. Gjør vi det kan, vi gå til topps, mener Anne Marthe Storehjelm.

Fredrikstad turn

Troppen som drar til Finland teller 58 turnere.

Foto: Håkon Lien Johansen / NRK