NRK Meny
Normal

Sarpsborg dårligst på eldreomsorg

Sarpsborg og Våler kommer dårligst ut av Østfold-kommunene i NRKs gjennomgang av kvaliteten på eldreomsorgen i Norge.

Eldreomsorg i Sarpsborg

Sarpsborg kommer dårlig ut på oversikten over kvaliteten på eldreomsorgen i Norge.

NRK har i samarbeid med Kommunal Rapport gått gjennom kvaliteten på eldreomsorgen på norske kommuner. Østfold kom generelt dårlig ut på lista, med Halden og Hvaler som beste kommuner på henholdsvis 56. og 77. plass – av 430.

Les også:

Dårligst ut kom Sarpsborg som fikk karakteren én av seks og endte som nummer 382 på lista.

– Det er ikke noe å skryte av, sier Svein Larsen, leder for hovedutvalg for helse- og sosialtjenester i Sarpsborg.

Ønsker å være best på eldreomsorg

Oversikten har tatt ut og vektet tall på lege- og fysioterapitjenester, sykehjemsdekning, enerom med bad og wc og årsverk med fagutdanning innen eldreomsorgen basert på det kommunene selv melder inn til Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med disse resultatene. Nå skal det sies at jeg ikke har fått sett på de tallene NRK her opererer med, men det vil ikke overraske meg om disse tallene er relativt gamle, sier Larsen.

Les også:

Larsen er dermed ikke helt overbevist om at tallene som ble presentert i går kveld stemmer helt med det som er virkeligheten i Sarpsborg i dag.

– Vi har gjort mye på eldreomsorgen i det siste. Blant annet åpnet vi Norges kanskje flotteste sykehjem, Haugvoll, rett før sommerferien, så disse tallene overrasker meg litt og jeg ønsker å gå nøye gjennom dem. Hvis det faktisk er sånn at vi kommer dårlig ut på disse statistikkene, så er det noe vi ønsker å gjøre noe med. Vi ønsker utvilsomt å være blant de beste innen eldreomsorg.

80 nye plasser i 2013

Larsen sier at Sarpsborg kommune i disse dager har fått på plass reguleringsplaner for et nytt sykehjem som skal ha plass til 80 pasienter.

Første spadetak for det nye sykehjemmet skal etter planen gjøres i høst – sykehjemmet skal stå ferdig i 2013.

– Da vil vi ha enerom til alle som trenger det, og vi vil ikke operere med ventelister i det hele tatt, sier Larsen.

– Dette er ikke et valgløfte. Vedtakene er gjort, arkitekten er valgt og vi setter spaden i jorda i høst, legger han til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.