Geir Bakke: – Det har vært en nydelig uke

Debutanten Onyekachi Ugwuadu reddet ett poeng på Overtid for Sarpsborg 08.

Geir Bakke

Et fantastisk mål. Han er ikke vant til å leve her og har selvfølgelig lov til å bli glad når han scorer. Drømmen hans er å score mål for Sarpsborg og da skal han få til å ta av litt, sier Trener Geir Bakke om den nye Sarpsborghelten til NRK.

Geir Bakke byttet inn to debutanter mot Odd, en av dem, Onyekachi Ugwuadu takket for tilliten med å hamre ballen i mål ett minutt på overtid. Det sikret Sarpsborg 08 ett poeng på Skagerak Arena.

Det er alltid gøy å få med seg noe på slutten. Jeg er fornøyd med spillerne. Det er en vanskelig kamp og Odd er gode, sier Bakke.

Sarpingene ble klar for cupfinalen i midtuka og reddet ett poeng søndag kveld. Geir Bakke innrømmer at det er følelsesladet.

––Vi er jo med og lager en fotballkamp ut av dette. Og alle gutta jobber veldig hardt i dag. Fotballen er jo sånn at det er enorme oppturer og sure nedturer og det er klart at det er øyeblikk som dette som gjør at man fortsetter med det her, avslutter Sarpsborgtreneren.

Odd Grenland var friskest før pause og tok også ledelsen etter 13 minutter da Sarpsborg-keeper Lasse Heinze var i det gavmilde hjørnet. Heinze slapp både ballen og Olivier Occean forbi seg i sekstenmeteren og Pape Pate Diouf fikk en enkel jobb da han ble servert av Occean.

Østfoldingene hadde en god periode i førsteomgang og fikk satt trykk på hjemmelaget, men klarte aldri å skape noen skikkelige målsjanser, og Odd ledet fortjent 1-0 ved pause.

Hjemmelaget piggest

Den andre omgangen fortsatte i samme spor. Det var jevnt i banespillet og få målsjanser. Hjemmelaget virket friskere og skapte det som var av sjanser.

Likevel var Claes Kronberg veldig nær da han fikk skyte fra åtte meter, men dansken dundret ballen like utenfor stolpen.

Etter 84 minutter fikk Odd straffespark da Steffen Ernemann måtte ty til ulovlige midler i egen sekstenmeter. Straffen var av det håpløse slaget fra Olivier Occean, som satte ballen over mål.

Dramatisk avslutning

Sarpsborg 08 prøvde det de maktet å komme med en sluttspurt, og ett minutt på overtid kom den ene sjansen gjestene trengte. Onyekachi Ugwuadu ladet kanonen fra distanse og feiet ballen via stolpen og i mål bak Odd-keeperen. En vakker scoring av innbytteren.

Dermed endte det med poengdeling i Skien. Et resultat gjestene kanskje kan si seg mest fornøyd med.