Hopp til innhold

Samler fire nettaviser i Fredrikstad

I dag gikk startskuddet for en felles nettdesk for fire lokalaviser i Østfold. – Den lokale journalistiske jobben skal fortsatt gjøres i den enkelte by og kommune, forsikrer ansvarlig redaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad.

Nettdesken i Fredriksstad Blad

Fra denne desken i redaksjonslokalene til Fredriksstad Blad skal forsidene til fire nettaviser i Østfold redigeres det kommende året.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– På en måte er det flott at den digitale kompetansen samles på ett sted, og at man kan lære av hverandre. Samtidig frykter man kanskje at man mister noe av den lokale tilknytningen, sier nettansvarlig og tillitsvalgt i Halden Arbeiderblad, Anne Mørk-Tønnesen.

Fra og med i dag skal nettforsidene til Sarpsborg Arbeiderblad og Fredriksstad Blad lages på en felles nettdesk i Fredrikstad. Etter hvert blir også Halden Arbeiderblad og Rakkestad Avis en del av ordningen.

Samler ressurser

Fellesdesken er et prøveprosjekt som i første omgang skal vare i et års tid.

– Den jobben som gjøres av frontredigererne på en nettdesk er ekstremt viktig. Det handler om å vise frem stoffet vårt digitalt på en best mulig måte, sier ansvarlig redaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad.

– Men det er veldig krevende å skulle bemanne en desk fra klokken seks om morgenen til midnatt, sju dager i uka, 365 dager i året. Derfor samler vi ressursene på tvers av flere aviser, slik at alle kan få den tilstedeværelsen og aktivitet som trengs i en digital mediehverdag, legger han til.

Fortsatt lokalaviser

René Svendsen

Ansvarlig redaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Selv om forsiden til de fire nettavisene skal redigeres fra Fredrikstad, er Svendsen overbevist om at leserne fremdeles vil få en lokal versjon av avisen sin.

– Den lokale journalistiske jobben skal fortsatt gjøres i den enkelte by og kommune. Det vi skal gjøre er å redigere forsidene og gjøre det innbydende å lese stoffet.

Dette er ikke starten på én nettavis for Østfold?

– Nei, det er det ikke. Det kan godt hende at vi lager nettsteder som tematisk går på tvers av byene, som man for eksempel har gjort med næringslivsaviser for fylker og regioner. Det er noe vi diskuterer. Men det er lokalaviser som er vår profesjon og det skal vi fortsette med, forsikrer Svendsen.

Stoffutveksling

Mørk-Tønnesen i Halden Arbeiderblad sier til NRK at hun i utgangspunktet er litt skeptisk, men at man må se an hvordan ting blir før man feller en dom.

Hun tror imidlertid ikke at det kommer til å bli mindre Halden-stoff på ha-halden.no som følge av fellesdesken.

– Jeg er fremdeles nettansvarlig i Halden Arbeiderblad, så det skal jeg sørge for at det ikke blir. Det er vel heller tenkt at man skal få mer stoff fra de andre avisene, sier hun.