NRK Meny
Normal

Robbet ferierende husvert

Da husverten var borte på ferie tok leieboeren seg bokstavelig talt til rette.

Den 31 år gamle leieboeren hadde vært på fest med en kamerat da de to tømte husvertens leilighet for medisiner og verdisaker.

Nå er både leieboeren og kameraten dømt i Sarpsborg tingrett for innbrudd.

- Kameraten tok initiativ

Fra januar til august i fjor leide 31-åringen hos kvinnen i Sarpsborg. I slutten av juli dro husverten noen dager på ferie. Da slo leieboeren og kameraten til.

De hadde vært ute på byen og var beruset. Leieboeren fortalte kameraten at husverten var borte, og at de var helt alene i huset.

I retten forklarte leieboeren at han hadde sovnet på sofaen og da han våknet lå det medisiner og gullsmykker på bordet. Han skjønte raskt at kameraten hadde vært inne i leiligheten til husverten, og han tok ham med seg for å legge tilbake noe av de stjålne gjenstandene.

En god del medisiner og verdigjenstendander beholdt de likevel. Kameraten skal også ha smuglet med seg et orgel fra innbruddet.

La to og to sammen

Husverten forklarte i retten at hun straks fikk en dårlig følelse da hun kom hjem fra ferien. Hun så noe hadde vært inne og ringte straks politiet. Det viste seg å være en lur idè. Politiet greide nemlig å legge to og to sammen og mistenkte ganske raskt at det ikke nødvendigvis var utenforstående som hadde vært på ferde.

Da de gikk opp til leietakeren fant de også tyvegods fra leiligheten.

Nå er leietakeren og hans kamerat dømt til henholdsvis 88 og 57 timers samfunnsstraff for innbruddet og får neppe leie igjen hos husverten i Sarpsborg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kåret til årets bysentrum

    Norsk Sentrumsutvikling har gitt Fredrikstad prisen for årets bysentrum. Det ble offentliggjort under en konferanse i Trondheim i dag, skriver Fredriksstad Blad. Tidligere i år ble byen kåret til årets mest attraktive by.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler
  • 19 viltpåkjørsler på tolv timer

    I løpet av tolv timer fra klokken seks i går kveld skjedde det 19 viltpåkjørsler i Värmland län. En elg ble påkjørt i Årjäng, rett øst for grensen ved Ørje, melder SVT Värmland. Tilsammen er femten rådyr, to elger, en hjort og et villsvin påkjørt. Ingen personer er skadet i forbindelse med ulykkene.