NRK Meny
Normal

Regnet gir god hotellsommer

Vær i Østfold Den kalde og våte sommeren har vært bra for hotellnæringen. Det viser overnattingstallene for juli. Belegget øker i takt med nedbørsmengden.

Hotell Refsnes Gods i Moss

Flere la sommerferien til hotell i juli. Refsnes gods er blant hotellene som økte omsetningen kraftig.

Foto: KURT JOHANSEN / SCANPIX

Samtlige hoteller NRK Østfold har vært i kontakt med melder om høyere belegg enn vanlig i sommer.

På Refsnes gods på Jeløya i Moss er juli vanligvis året stilleste måned. Slik har det ikke Vær i Østfold vært i sommer, slår hotelldirektør Gunn Salbuvik fast.

Mange flere gjester

– Vi har hatt en fantastisk god juli! Vi har solgt 65 prosent flere rom enn i fjor, og hatt flere gjester i juli enn i både januar, februar og mars, forteller Salbuvik.

Gunn Salbuvik

Gunn Salbuvik har hatt en uvanlig travel sommer på Refsnes gods.

Stadig flere besøker Refsnes for å se på hotellets billedkunsten, ikke minst de åtte verkene av Munch som er utstilt der, men hotelldirektøren mener den kraftige økningen i sommer først og fremst skyldes været.

– Dette har vært et sommervær mye mer egnet til hotellovernatting enn å bo i telt eller campinghytte. Vi regnet med en økning også uavhengig av været, men dette er langt over hva vi forventet.

Fullbooket på «Badeland»

Quality Hotel& Resort i Sarpsborg med sine 260 rom har flere dager i juli vært fullbooket og med lange ventelister, forteller administrerende direktør Richard Paulsen.

Richard Paulsen

Mange har valgt innendørsaktiviteter i sommer. Det har gitt omsetningsrekord for hotelldirektør Richard Paulsen på Quality Hotel & Spa i Sarpsborg.

Foto: Anette Torjusen/NRK

– Sommeren har vært veldig spesiell. Vi har pusset opp Badeland, og åpnet ikke tilbudet igjen før midt i juli. Likevel har hotellet aldri hatt en bedre julimåned verken når det gjelder omsetning eller antall overnattingsgjester. Det synes vi er både overraskende og veldig gledelig.

Også han takker regn, vind og kjølig sommer for god hjelp.

– Dårlig vær gjør jo at folk kjeder seg litt. Da er barnefamilier gjerne opptatt av at barna skal ha det hyggelig likevel, og reiser til hoteller med mange innendørsaktiviteter. Vi vet også at hotellene i resten av østlandsområdet har hatt stor pågang i sommer. Det synes vi er gledelig for hotellnæringen, sier Paulsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.