Politiet: – La bilen stå

Nedbør i form av regn skaper glatte veier i østlandsområdet. Politiet advarer mot vanskelige kjøreforhold tirsdag kveld.

Trafikkulykke på Vetatoppen

MØTEULYKKE: Nødetatene har måtte rykke ut til flere trafikkulykker tirsdag ettermiddag. Her ved Vetatoppen i Fredrikstad.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Kjør pent og avpass farten etter forholdene, er operasjonsleder Jon Erik Nygård, ved politiet i Østfold, sin klare oppfordring.

I løpet av tirsdag ettermiddag og kveld har det vært seks trafikkulykker bare i Østfold.

– Heldigvis har det ikke vært noen alvorlige personskader. Ulykkene skyldes veldig vanskelige kjøreforhold. Regnet har gjort snøen om til slaps, forklarer Nygård.

Også i hovedstadsområdet er det glatte veier. Oslopolitiet melder at alt tilgjengelig brøytemannskap er ute og oppfordrer alle til å kjøre pent.

– Hvis du ikke må ut å kjøre i kveld, så oppfordrer jeg alle til å la bilen stå, sier operasjonslederen i Østfold.

På E18 i Hobøl har to biler vært involvert i en ulykke på grunn av vann i veibanen. Det har også vært en rekke andre mindre trafikkulykker, blant annet i Rælingen, Kløfta, Otta og Ramnes.

I Akershus måtte politiet rykke ut til Sofiemyr hvor flere busser sto på tvers i veien.

Laster Twitter-innhold

E6 stengt flere ganger

Veitrafikksentralen har fått inn meldinger om flere store kjøretøy som skaper problemer i trafikken.

– Det har vært størst problemer på E6 i Hedmark. Flere vogntog har hatt problemer med å komme seg opp bakker. Det påvirker øvrig trafikk når de må stoppe for å ta på kjettinger, forteller trafikkoperatør Kristina Skogly til NRK.

E6 ved Bergshøgda i Hedmark har i flere perioder vært stengt på grunn av berging.

Trafikkulykke på Vetatoppen

I GRØFTA: Denne bilen kolliderte med en motgående bil og havnet i grøfta ved Vetatoppen i Fredrikstad.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Hos Statens vegvesen er likevel fornøyde med trafikantenes oppførsel etter at det har vært varslet om vanskelig føre tirsdag.

– Det har vært en del trafikkuhell, men jeg tror de fleste er flinke til å kjøre etter forholdene. Vi har alle entreprenører ute for å sikre bedre kjøreforhold, sier Skogly.