Politiet: – La bilen stå

Nedbør i form av regn skaper glatte veier i østlandsområdet. Politiet advarer mot vanskelige kjøreforhold tirsdag kveld.

Trafikkulykke på Vetatoppen

MØTEULYKKE: Nødetatene har måtte rykke ut til flere trafikkulykker tirsdag ettermiddag. Her ved Vetatoppen i Fredrikstad.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Kjør pent og avpass farten etter forholdene, er operasjonsleder Jon Erik Nygård, ved politiet i Østfold, sin klare oppfordring.

I løpet av tirsdag ettermiddag og kveld har det vært seks trafikkulykker bare i Østfold.

– Heldigvis har det ikke vært noen alvorlige personskader. Ulykkene skyldes veldig vanskelige kjøreforhold. Regnet har gjort snøen om til slaps, forklarer Nygård.

Også i hovedstadsområdet er det glatte veier. Oslopolitiet melder at alt tilgjengelig brøytemannskap er ute og oppfordrer alle til å kjøre pent.

– Hvis du ikke må ut å kjøre i kveld, så oppfordrer jeg alle til å la bilen stå, sier operasjonslederen i Østfold.

På E18 i Hobøl har to biler vært involvert i en ulykke på grunn av vann i veibanen. Det har også vært en rekke andre mindre trafikkulykker, blant annet i Rælingen, Kløfta, Otta og Ramnes.

I Akershus måtte politiet rykke ut til Sofiemyr hvor flere busser sto på tvers i veien.

Laster Twitter-innhold

E6 stengt flere ganger

Veitrafikksentralen har fått inn meldinger om flere store kjøretøy som skaper problemer i trafikken.

– Det har vært størst problemer på E6 i Hedmark. Flere vogntog har hatt problemer med å komme seg opp bakker. Det påvirker øvrig trafikk når de må stoppe for å ta på kjettinger, forteller trafikkoperatør Kristina Skogly til NRK.

E6 ved Bergshøgda i Hedmark har i flere perioder vært stengt på grunn av berging.

Trafikkulykke på Vetatoppen

I GRØFTA: Denne bilen kolliderte med en motgående bil og havnet i grøfta ved Vetatoppen i Fredrikstad.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Hos Statens vegvesen er likevel fornøyde med trafikantenes oppførsel etter at det har vært varslet om vanskelig føre tirsdag.

– Det har vært en del trafikkuhell, men jeg tror de fleste er flinke til å kjøre etter forholdene. Vi har alle entreprenører ute for å sikre bedre kjøreforhold, sier Skogly.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Etterlyst dro hjem

    Politiet mener mannen som er siktet for drapet på Majorstua i Oslo, Makaveli Lindén, dro hjem til Uppsala i Sverige samme dag som drapet.

    Politiet har video og observasjoner som tyder på at han tok tog fra Oslo til Stockholm og så dro videre til Uppsala.

    Mannen er etterlyst internasjonalt