NRK Meny
Normal

Politiet konsentrerer seg om grensen

Politiet mener at terrortrusselen er noe redusert. Østfold politidistrikt prioriterer nå grensekontroll og trapper noe ned for øvrig.

Terrortrusselen mot Norge juli 2014

Politiet vil stadig prioritere grensekontrollen.

Foto: Johnny Larsen / NTB Scanpix

– Vi omstiller innsatsen noe. Vi dreier kontrollvirksomheten mer over på en målrettet kontroll ved grenseovergangene, basert på etterretning og analyse, sier stabssjef i Østfold politidistrikt John Rune Lunder.

Politiet er fortsatt bevæpnet

John Rune Lunder

Stabssjef John Rune Lunder i Østfold politidistrikt.

Foto: NRK

Lunder understreker at det fortsatt er en høy beredskap i politiet i Østfold. Politimesteren har bestemt at det skal være en generell bevæpning, slik at alle operative mannskaper som er på ulike tjeneste rundt om i byene og bygdene skal være bevæpnet.

– Med andre ord: under en trafikkontroll vil politiet også bære våpen?

– Det er riktig forstått.

Får stadig inn tips

– Dere har bedt om tips fra publikum?

– Vi får stadig tips fra publikum. De bearbeider vi på den måten vi skal og følger opp de tipsene som er verd å følge opp, forteller Lunder.

Les også: Politiet har fått mange tips etter terrortrussel

Politiet ber publikum være årvåkne, og altså varsle politiet når det er grunn til det.

– Hold dere oppdatert

– Hvordan skal vi forholde oss for øvrig i dagene framover, det er fortsatt høy beredskap?

– Vi vil oppfordre folk til å følge med i media. Og på politi.no blir tidsaktuell informasjon lagt ut fortløpende. Det er pressekonferanser som går på radio og tv, det er greit å følge med der. Vi ber folk være årvåkne men ellers oppføre seg helt som de pleier, sier Lunder.

Lunder legger til at trusselen fremstår som noe svekket.

– Da skjønner jo alle at politiet skal gå inn mot en normalisering av bemanning og beredskap, og det skal vi gjøre på en trygg måte, sier Lunder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Moss Avis: Rv19-løsning i sikte

    Det skal være bestemt at Bane Nor skal forsterke et punkt ved Kransen i Moss for å legge til rette for ny riksvei mellom Moss havn og E6. Det skriver Moss Avis på nett. Det til tross for at prislappen kan bli over 5 milliarder kroner, mot tidligere anslag på 2,7 milliarder.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50