NRK Meny
Normal

Get-ansatte var trolig ikke falske likevel

Politiet meldte tirsdag kveld at to menn av utenlandsk opprinnelse hadde utgitt seg for å være fra Get for å lure seg inn hos folk. Nå viser det seg at de to trolig faktisk jobber for selskapet.

Laster kart, vennligst vent...

«To menn, av utenlandsk opprinnelse, utgir seg for å være representanter fra bredbånd/TV selskapet GET i Østfold. Siste melding i Sarpsborg», skrev operasjonsleder Tom Sandberg på Twitter tidligere i kveld.

Ifølge melderen hadde de to mennene banket på hos en bolig i Haugeveien, og sagt at de ville inn for å oppgradere internettforbindelsen.

Politiet tok kontakt med Get og fikk vite at selskapet ikke hadde noen i det aktuelle området. Derfor valgte de å advare beboerne og sende en patrulje til stedet for å lete etter mennene.

Nå kan det altså vise seg at de to likevel er ansatt i selskapet, og var på stedet for å gjøre en jobb. Det sier Get-ansatt Alexander Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Men i dag fikk vi ikke sagt stort før det kom tre stykk og jaget oss bort igjen. De som bodde i huset hadde TV fra Get, men hadde ikke betalt regningen på en stund. For oss er det normal standard å koble fra når ikke folk betaler regninga si, forteller Berntsen til avisen.

En patrulje fra politiet har forsøkt å få kontakt med Berntsen for å avklare forholdet.

– Det ringte inn en som påstod at de var fra Get og at hadde vært på stedet for å gjøre en jobb. En patrulje skal snakke med dem for å avklare hva som er sant, sier operasjonsleder Tom Sandberg til NRK.

En halvtime senere oppdaterte politiet på Twitter at de nå ikke får kontakt med de antatt Get-ansatte.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 23.04: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.