NRK Meny
Normal

Polakker med tyvgods slipper ikke ut

To polske menn slipper ikke ut av landet etter at de ble stanset på grensen med mistenkelig mye barbersaker, kosmetikk og sko.

Barbersaker

- Varene som lå i bilen da de to var på vei ut av landet igjen, tyder på at de har brukt tiden i Norge til å stjele varer, opplyser politiet.

Foto: Vibeke Schjem / NRK

Fredag ble polakkene stanset av tollerne og nå ønsker politiet å holde de to fengslet frem til en tilståelsessak kommer opp for retten.

- Håper på tilståelse

- Det er såpass mye gods som vi mener stammer fra kriminell virksomhet. Dermed blir de holdt igjen, sier politiavdelingssjef Ole Hermansen i haldenpolitiet.

Ifølge avdelingssjefen, håper politiet å få saken opp som en tilståelsessak.

- Da blir det en enklere behandling i retten. Det avhenger bare av at de tilstår det de er sikta for, sier Hermansen.

Kom fredag

De to mennene ble stanset da de passerte Svinesund på vei inn i landet fredag kveld.

- Varene som lå i bilen da de to var på vei ut av landet igjen, tyder på at de har brukt tiden i Norge til å stjele varer, opplyser politiet.

I løpet av de nærmeste dagene blir det klart om polakkene blir fremstillt for varetektsfengsling, eller om det blir en tilståelsessak for retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vådeskudd i politigarasje

    Politiet har varslet Politidirektoratet om et vådeskudd avfyrt i politiets garasjeanlegg i Halden. Hendelsen skjedde en natt i slutten av april, da en politimann skulle pakke bort sin mp5. Politimannen sto mellom to politibiler da det skarpe skuddet gikk av i betonggulvet mellom bilene. Ingen ble skadet i hendelsen.