NRK Meny
Normal

– Nå snakker du med en landssviker

Advokat Harald Otterstad drømmer om å flytte til Spania og være anarkist resten av livet.

Advokat Harald Otterstad drømmer om å flytte til Spania og være anarkist resten av livet.

– Aldri slips, aldri advokatkappe og aldri dommere, sier Harald Otterstad når NRK spør den profilerte forsvarsadvokaten om hva hans drømmer for fremtiden er.

Otterstad er kjent for å forsvare samfunnets utstøtte og ble i 2006 beskrevet som «Standens sorte får» i Advokatbladet.

Egentlig drømte han om å bli rockemusiker da han var yngre, og har tidligere uttalt at sosialt press hjemmefra er mye av grunnen til at han i det hele tatt ble advokat.

Spanjol på heltid

Sarpingen var ferdig utdannet jurist i 1981. Nå drømmer han om dagen han legger Norges lover på hylla og kan flytte til Spania.

– Jeg ser for meg at det jeg driver med nå snart er ferdig slik at jeg kan bli det jeg vil, nemlig en spanjol på heltid. Det er rett og slett en landssviker du snakker med nå.

NRK er i gang med prosjektet «Drømmer for Norge» som går ut på å fange nordmenns drømmer og framtidstanker 200 år etter at vi fikk vår egen grunnlov.

Les også:

Anarkist

Otterstad drømmer om flere ting – men det er spesielt postadresse på sydligere breddegrader som opptar 59-åringen.

– Jeg akter å bli spanjol. Nå har jeg kommet ut av skapet og jeg skal virkelig stå i det. Jeg skal lære meg å snakke spansk og jeg skal drikke masse vin.

Også er det slipset da. Det ene slipset han eier, og som han blir «tvunget» til å bruke i jobben som advokat.

– Jeg skal brenne det ene slipset jeg har, sier han

– Nei, vent! Det skal jeg ikke. Jeg drømmer om at jeg kan ha det i en monter og at jeg kan gå og se på det. Slipset og ei kappe. Den skal aldri tas på mer. Det er kanskje den mest intense drømmen jeg har. Nå skal jeg være anarkist resten av livet, forteller han.

Jorun forteller hvordan du kan sende inn DIN drøm for fremtiden

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.