OL-tja fra Østfold Høyre

I dag skal Høyres stortingspolitikere avgjøre om de går inn for å arrangere olympiske vinterleker i Oslo i 2022. Østfold Høyres tre representanter kommer foreløpig ikke med noe klart ja eller nei.

Bjørn Dæhlie, OL-stafett 1994

Minnene om folkefesten på Lillehammer i 1994 gjør Eirik Milde i utgangspunktet positiv til et nytt OL i Norge.

Foto: Greve, Jan, Jan Greve / SCANPIX

I dag er det kanskje skjebnedagen for planene om et OL i Oslo i 2022. Stortingsgruppa i det største regjeringspartiet skal diskutere om de skal støtte søknaden eller ei. Før dagens debatt gir to av de tre Høyre-representantene fra Østfold positive signaler, men ingen av de tre synes å ha tatt et endelig standpunkt.

Schou er skeptisk

For to uker siden kom Ingjerd Schou med negative signaler:

Ingjerd Schou

Ingjerd Schou.

Foto: Østfold Høyre

– Nei, med de opplysningene jeg nå har, og det er på ingen måte alt, er jeg svært negativ. Jeg ville stemt nei i dag. Men nå er jo prosessen slik at det er regjeringen som skal gjøre en vurdering av hva det er behov for av statsstøtte og så skal jeg forholde meg til det når det legges frem for Stortinget. Men jeg er svært skeptisk, varslet Schou.

Folkefest i 1994

Eirik Milde

Eirik Milde.

Foto: Østfold Høyre

Noe endelig svar får vi heller ikke fra partikollega Eirik Milde. Men det synes å være langt mer positive signaler fra den kanten:

– Jeg har lyttet litt til argumentene på begge sider. Men, som en som er glad i idrett har jeg vel hele tiden vært litt på den positive siden, rett og slett fordi jeg husker så godt den folkefesten det var i 1994 og at Norge som vinternasjon jo defineres veldig mye ut fra både OL- og VM-prestasjoner. Så jeg har vært på den positive siden og er vel fortsatt det, sier Milde.

I utgangspunktet positiv

Den tredje høyre-representanten på Stortinget fra Østfold, Bengt Morten Wenstøb, har permisjon for tiden. Derfor er det vararepresentant Tone Damsleth som blir med på dagens debatt om OL-søknadens skjebne.

Tone Damsleth

Tone Damsleth.

Foto: Østfold Høyre

Damsleth skriver i en melding til NRK Østfold at hun gleder seg til debatten i stortingsgruppa til Høyre på onsdag. Hun melder at hun i utgangspunktet er positiv, men ønsker å høre begge sider av saken før hun bestemmer seg.

Det samme signalet gir Eirik Milde:

– Jeg vil gjerne la den debatten få lov til å skje før jeg tar det endelige standpunktet, men som sagt: Jeg er på den positive siden, sier Milde.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.