NRK Meny
Normal

Østfold fikk juling av værgudene

Med kraftige lyn, torden og sterke vindkast snudde været i store deler av Østfold nærmest på minuttet i kveld.

Eliteseriekampen på Sarpsborg stadion var ni minutter fra full tid da spillere og publikum måtte søke ly, og kampen ble stanset.

Kampen er nå ferdigspilt, og Haugesund vant 2-0.

Uværet flytter seg nordover, og de rammede områdene kom klar av stormkastene nesten like fort som de startet. Ifølge Fredriksstad Blad førte stormen til trafikkaos i sentrum av byen:

Twitterbrukerne har postet bilder fra uværet også. Rolf-Arne Schulze på Rolvsøy i Fredrikstad fikk lynet plagsomt nært:

Slik så det ut i Fredrikstad klokken 20:

Follo-politiet melder om at nødetatene har rykket ut til en brennende enebolig i Ås, men det viste seg at et lynnedslag på stedet ikke hadde antent noe. Det er så langt ikke meldt om lignende eller mer alvorlige hendelser i Østfold.

– Noen trær har falt ned. Strømmen har selvfølgelig gått noen steder. Brannvesenet har vært på en del oppdrag. Ellers ikke meldt om noen ulykker eller uhell foreløpig, sier operasjonsleder Martin Schie i Østfoldpolitiet.

Uvær har også rammet andre deler av Europa i dag, du kan selv se nedslagene bli registrert direkte på dette nettstedet: Kart over lynnedslag fra Blitzortung.org

Flere strømbrudd

- Det er en del trær og strømmaster som er gått over ende. Det er en del trær som hviler på strømledninger, så det er mye opprydning.

- Fredrikstad og videre i retning mot Sarpsborg er det området som nok mest var utsatt for strømproblemene, det er der vi har fått flest meldinger om strømbrudd, fortsetter Schie.

Klokken 20:07 meldte politiet at Bjølstadtunnellen på FV108 er stengt på grunn av overvann. Veitrafikksentralen melder at tunnellen nå er åpen igjen.

Brannvesenet bekrefter at det er mye å gjøre.

– Vi har reddet en hest i Sarpsborgveien, melder Alarmsentralen Brann Øst. Det var en del av en bygning på ridesenteret som raste sammen, og hesten kom i klem. Men vi fikk den løs for fem minutter siden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23:05

  • Militærøvelse i Fredrikstad

    Flere militærhelikoptre er i lufta over Fredrikstad i kveld som følge av en øvelse som pågår fram til fredag. Det er Luftforsvaret som står bak.