- Jeg tror det er best jeg holder meg i ro

Da ordføreren i Fredrikstad skulle legge ned siste sten på nytt torv, hadde han ikke sett for seg gravemaskin.

Jon-Ivar Nygård får prøve seg som gravemaskinkjører.

17. mai åpner Fredrikstads nye storstue, som det har vært heftig debatt rundt. I dag var det en liten milepæl da siste sten på torvet ble lagt ned.

Mye krangling

Politikere fra Fredrikstad kommune, ordfører Jon-Ivar Nygård og entreprenørene bak det nye torvet, møttes i dag til en markering.

Sten på det nye Stortorvet i Fredrikstad

Det nye Stortorvet ble markert med sten-nedleggelse i dag.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Det som tidligere var en parkeringsplass, skal nå bli byens nye treffplass, slik det var på slutten av 1800-tallet. For vi må tilbake til 1855 for å finne året torvet ble anlagt for første gang.

I en årrekke har det vært knyttet beslutningsvegring til torvets fremtid. Stortorvet har under noen anledninger vært rigget om til marked og biler har måttet vike. Etter Apenesfjellets ferdigstillelse, ble det klart for å satse på en vitalisering av torvet.

Fontener og bilfritt

Allerde for 17 år siden begynte debatten om fremtidens torv og nå skal det altså stå klart med fontener, beplantning og totalt bilfritt.

Plankebæreren

Ordfører Jon-Ivar Nygård viste også frem Plankebæreren på sin nye plassering.

Foto: Anette Torjusen / NRK

For å legge siste sten på verket måtte ordføreren bruke gravemaskin. Alene bak spakene fant han det mest hensiktsmessig å sitte i ro.

Det er ingen som har fortalt meg hva jeg bør gjøre, men jeg tror det er best at jeg holder meg i ro, smilte han.

Etter å ha styrt stenen på plass, var det klart for å børste støv av Plankebæreren på sin nye plassering.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Befølte kvinner - puttet i arrest

    Mannen som befølte flere kvinner på toget, er nå plassert i arresten. – Der skal han sitte i påvente av videre etterforskning. Politiet ser svært alvorlig på saken. Togreisende skal slippe å oppleve slik oppførsel, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Villy Meier til NRK. Mannen, som er i 20-årene, ble hentet av politiet i Fredrikstad. Mannen er ikke fra området.