Opprykshåpet forsvinner for Moss

Både Moss og Kvik Halden var i aksjon i 2. divisjon. Men det ble mager poengfangst for østfoldingene.

Halvard Simonsen

Halvard Simonsen vil rykke opp med Moss før kontrakten hans går ut.

Kvik Halden besøkte KFUM til toppkamp lørdag men måtte dra skuffede hjem med 2–2 i bagasjen etter en diskutabel straffesituasjon.

Kvik hadde forberedt seg godt til kampen og hadde full kontroll defensivt i den første omgangen. Etter hvilen var Emmanuel Amarh, som er på utlån fra eliteserieklubben Sarpsborg 08, frempå etter en dødball og kriget inn 1–0.

Amarh hadde ellers en stor kamp som venstrekamp, skriver ha-halden.no.

Tre mål på kort tid

KFUM klarte imidlertid å utlikne like etterpå, men Kvik slo umiddelbart tilbake og Christoffer Solheim sørget for at gjestene igjen fikk en ett måls ledelse, drøye minuttet senere.

Så kom Solheim i fokus på motsatt side av banen. Dommeren mente at Solheim brukte ulovlige midler for å stanse en KFUM-spiller og dømte straffe. Til målscorerens store fortvilelse.

– Aldri i verden at det er straffe. Jeg er ikke nær ham, sa Solheim til ha-halden.no.

KFUMs Reinemo var sikker på straffen og sørget for at det endte med 2–2 og poengdeling.

– Litt skuffende sånn som kampen utvikler seg. Jeg synes faktisk vi er det beste laget her i dag, og det er surt at de får den straffa, sa lagkaptein Dardan Mehmeti.

Opprykket kan forsvinne

I Moss var det Lørenskog som hadde tatt turen til Melløs for å sette en stopper for den gode hjemmestatistikken til «Kråkene».

Lagene gikk til pause med 2–0 ledelse til Lørenskog etter to svært enkle mål. Marius Henriksen og Agim Shabani sørget for balanse i regnskapet før det var spilt en time. Men Lørenskog ble til slutt for sterke og sikret en 3–2 seier.

Dermed var årets første hjemmetap et faktum for mossingene som nå ser muligheten for opprykk forsvinne i det fjerne.

– Jeg har kontrakt med Moss denne og neste sesong og vil rykke opp med klubben innen den tid. Jeg har sagt at jeg har ambisjoner om å spille i Eliteserien og står for det fortsatt, men vet at jeg må spille bedre enn jeg har gjort i år for det, sier Halvard Lien Simonsen til moss-avis.no.