Økokrim skal se på flere FFK-avtaler

Mistanken mot de fem personene i Piiroja-saken består. Nå får politiet bistand fra Økokrim, mens Skatt Øst trapper opp etterforskningen.

Raio Piiroja beslag

Politiet har tidligere gjennomført en razzia på Fredrikstad stadion. Nå får de bistand fra Økokrim.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja, de to tidligere lederne i Fredrikstad Fotballklubb Bjørn Jensen og Morgan Andersen samt to ikke navngitte personer er siktet.

Det er mistanke om skatteunndragelse. Skatt Øst trapper opp etterforskningen samtidig som Økokrim er kommet inn i saken.

– De kommer på banen nå etter en forespørsel fra oss, og vi skal ha et møte i løpet av en ukes tid, sier politiadvokat Kåre Solvoll til Dagbladet.

LES OGSÅ:

Mener saken er styrket

– De skal bistå oss ved å gå gjennom de opplysningene vi har innhentet. Det er da naturlig å se på de avtalene som har fremkommet blant annet i media for å se om det er noe straffbart, sier Solvoll til NRK.no

I det ligger det at Økokrim skal se på FFKs avtaler med flere andre spillere.

– Det er naturlig å se på de avtalene som klubben har

Piiroja, Jensen og Andersen nekter straffskyld. Solvoll sier mistanken består.

– Det jeg kan si er at vi ikke har endret noe syn på saken så langt. Informasjonen vi har fått inn til nå, styrker vårt syn på saken og mistanken består, uttalte han til Dagbladet tidligere i dag.

LES OGSÅ:

Ser på flere avtaler

– Hadde klubben i ryggen

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Politiet mener dette skal ha vært et forsøk på skatteunndragelse.

Det var Morgan Andersen som skrev under på avtalen i 2007 – en avtale han hevder var en videreføring fra en eldre avtale fra 2004.

Han har tidligere hevdet overfor NRK.no at han hadde hele klubben i ryggen da avtalen med Rajo Piiroja ble inngått.

– Jeg ser ikke avtalen som ulovlig. Det er det ene. Det andre er at avtalen er godkjent av styret i FFK Sport ASA, i august 2007. Det betyr at et helt styre står bak de inngåtte avtalene med Rajo Piiroja og hans agent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Jellestadskipet får ligge i vinter

    I vinter skal det legges planer for videre undersøkelser av Jellestadskipet fra vikingtiden som nylig ble funnet i Halden. –Vårt ønske er at vi fortsetter med en inngrepsfri metode til våren, når telen er gått, sier konservator og arkeolog Sigrid Mannsåker Gundersen i kulturminneseksjonen i Østfold fylkeskommune til NTB.

  • Åpen kirke i Mysen

    Søndag kveld blir det åpen kirke i Mysen i forbindelse med at en 24-åring fra Mysen ble drept på Majorstua mandag. Etter familiens ønske holder Mysen kirke åpent mellom klokken 19:30 og 21:00 i morgen. Det blir mulighet for lystenning, stillhet og samtale.