NRK Meny
Normal

Nytt stort hasj-beslag

360 kilo hasj lå gjemt mellom frukt og grønnsaker.

Skannerbilde

Skanneroperatørene oppdaget noe mistenkelig i en kasse. Nærmere undersøkelser avdekket totalt tolv pappesker med hasj.

Foto: Tollvesenet

Gjemt i en et vogntog som fraktet frukt og grønnsaker til Norge avdekket tollerne på Svinesund hele 360 kilo hasj, melder Tollvesenet på sine hjemmesider.

– Dette er det tredje største beslaget gjennom alle tider her på Svinesund, forteller kontorsjef i Tollvesenet, Wenche Fredriksen.

Ved utgangen av oktober har tollerne beslaglagt 1,5 tonn hasj i 2009.

– I år har det vært store mengder hasj, så vi har tatt mye av stoffet, sier hun.

Hasj i 12 pappesker

De 360 kiloene ble avslørt da en nederlandskregistrert trailer ble skannet på Svinesund i ett-tiden natt til 21.oktober. Skanneroperatørene oppdaget noe mistenkelig i en kasse.

Nærmere undersøkelser avdekket totalt tolv pappesker som ikke skulle være i lasten. Pappeskene inneholdt hasjplater.

– Gateverdien på dette beslaget ligger på rundt 36 millioner kroner, opplyser Fredriksen.

360 kilo hasj beslaglagt på Svinesund

De 360 kiloene med hasj ble funnet i pappesker i lasten på vogntoget.

Foto: Tollvesenet

Kobles til organisert kriminalitet

Tollvesenet varslet umiddelbart Østfold politidistrikt om funnet og narkotikaen og sjåføren, en 31-årig nederlandsk statsborger ble overlevert til politiet som overtok den videre oppfølgingen.

I følge Aftenposten mener politiet at organisert kriminalitet står bak smuglerforsøket, og de har holdt beslaget skjult frem til nå for å forsøke å finne bakmennene. De tror det store hasjpartiet skulle leveres til et av de store narkotikalagrene i Oslo.

Politiet har siden i sommer avslørt et titall lagerplasser for narkotika i Oslo. Flere bakmenn skal ha blitt pågrepet i aksjonene sammen med store mengder narkotika, skriver avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund påkjørt av tog

    En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.

  • Råkjører mistet førerkortet

    En 19 år gammel bilfører ble fratatt førerkort på E6 ved Sollie, melder politiet. Farten ble målt til 145 km/t i 100-sonen.