NRK Meny
Normal

Ny runde med "Microsoft-svindlere"

– Jeg har fått tre telefoner på kort tid, sier Halden-kvinne. Politiet advarer folk mot å stole på engelske oppringere som utgir seg for å være fra Microsoft.

Telefonsvindel

Folk må være våkne og skeptiske, sier politiet om svindlerne som utgir seg for å være fra Microsoft.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Jeg har jo hørt om svindel som dette før, så jeg har kuttet samtalene så fort som mulig, sier Else Marie Dybevig fra Halden. På kort tid har hun fått tre oppringninger fra engelsktalende personer som utgir seg for å være Microsoft-ansatte. Dette har også skjedd med folk hun kjenner.

– Seinest i dag klokken halv ni ble jeg oppringt. Jeg har også opplevd at det er helt stille i den andre enden, før en stemme plutselig sier goodbye og legger på. Det er ganske ekkelt, sier hun.

Må alltid være våken

Svindlere som ringer og utgir seg for å være fra Microsoft er ikke et nytt problem. Nordnytt skrev om dette allerede i 2012, og politiet i Halden forteller at de hadde en skikkelig runde med dette i fjor.

– Vi fikk mange henvendelser i fjor. Hvis det er en ny runde med dette nå, er det viktig å for oss å kommunisere at etterforskning er vanskelig på ting som dette. Svindlerne opererer fra utlandet, og vi har ikke hatt ressurser til å gjøre noe med det, forklarer Åse Sivertsen fra Østfold politidistrikt.

Dersom du skulle få en telefon eller e-post som dette, er det viktigste at du ikke oppgir konto- og personopplysninger, sier Sivertsen.

– De som driver med kriminalitet er oppfinnsomme. Målet deres vil alltid være å forlede og å lure folk. Man må alltid være våken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: