NRK Meny
Normal

Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje

Statens vegvesens trofaste ansatte Egil Nordengen ble i dag tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje for lang og tro tjeneste innen trafikksikkerheten.

Video Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje

Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje.

H.M. Kongens fortjenstmedalje

Egil Nordengen med H.M. Kongens fortjenstmedalje.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Utdelingen skjedde på direkten på radio hos NRK Østfold i ettermiddag.

Nordengen har vært NRK Østfolds faste trafikkekspert, og trodde at han var gjest i studio for å feire at det er 30 år siden lokalradioen hadde sin første sending.

– Jeg ble satt ut. Nå er det ikke så mange som har det samme navnet, men jeg lurte jo på om dette var feil.

Nordengen får medaljen for lang og tro tjeneste innen trafikksikkerhet:

Etter å ha vært engasjert i trafikksikkerhet i over 40 år er det bare å slå fast at Egil Nordengen er trafikksikkerhetens mann i Østfold.

Nordengen startet karrieren som maskinarbeider ved Solid fabrikker høsten 1959. Senere har han jobbet ved blant annet Borregaard sentralverksted, Glomma fellesfløting og trafikkselskapet Glombuss.

Hør hvordan Nordengen da han fikk fortjenstmedaljen på direkten hos NRK Østfold:

Får besøke Slottet

I statuttene for å få tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje er det formulert en setning om hvem som kan få fortjenstmedaljen:

Tildeles en samfunnsborger hvis livs innsats kan stå som et eksempel for andre.

– Med andre ord, hvem er mer verdig Kongens fortjenstmedalje enn Egil Nordengen? sier varaordfører i Sarpsborg Linda Engsmyr som delte ut medaljen.

Nordengen vil også få en invitasjon fra Slottet, hvor han vil få muligheten til å takke H.M. Kongen personlig for medaljen.

Linda Engsmyr og Egil Nordengen

Varaordfører i Sarpsborg Linda Engsmyr og Egil Nordengen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold