NRK Meny
Normal

NOAH: – Nå må politiet ta ansvar

Dyrerettighetsorganisasjon NOAH politianmelder en rekke tilfeller av mishandling av katter i Mosseskogen.

Katt skutt flere ganger i hodet

ANMELDER: Flere katter har blitt skutt ved Mosseskogen den siste tiden. Nå har NOAH anmeldt flere tilfeller til politiet. Katten på bildet er katten Sofi, som ble skutt flere ganger i hodet i Sarpsborg i fjor. Sofi har ingenting med kattene i Mosseskogen å gjøre. ILLUSTRASJONSBILDE

Foto: Sarpsborg smådyrklinikk

To katter ble funnet alvorlig skadd etter å ha blitt skutt med luftgevær for fire uker siden. Et av ofrene var katten «Tassen» som kom hjem med bakbeina slepende etter seg, etter å blitt skutt i ryggen og blitt lam. Katten måtte avlives på grunn av skadene.

Den andre katten, som bor i nabohuset, ble funnet blødende etter å blitt skutt i strupen og ved øyet. Ifølge NOAH henla politiet begge sakene etter kort tid.

Nå skal to nye katter være funnet skutt og drept i samme område, ved Mosseskogen nord for Moss sentrum. NOAH anmelder nå alle sakene, og ber politiet ta dem på alvor.

– Vi er svært bekymret for at det begås så mange og hyppige kattedrap i området. Det er heldigvis ikke ofte vi ser systematisk nedskyting av eide katter i ett område, men når det skjer så vitner dette om empatiløse og svært alvorlige handlinger, som må tas på alvor, sier leder Siri Martinsen i en pressemelding.

Passer ekstra på

Ifølge pressemeldingen føler katteeiere i området nå så stor utrygghet at de holder kattene sinne innendørs i frykt for at de skal skytes.

Siri Martinsen synes det er lurt at kattene i området for ekstra god oppfølging.

– NOAH oppfordrer alle til å være ekstra på vakt, og tipse politiet hvis de har en mistanke om hvem som står bak disse gjerningene. I tiden fremover bør katteeiere i området passe ekstra godt på kattene sine, skriver hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Middagsvaner påvirker kreftrisiko

    Folk som spiser middag minst to timer før de legger seg, har lavere risiko for å utvikle bryst- eller prostatakreft. Det viser en spansk studie CNN skriver om. Tidligere studier viser at folk som jobber om natten kan være utsatt for visse krefttyper.

  • Se 18.50-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa