NRK Meny
Normal

Niels Røine: – Det er ingen fare

Direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine tror ikke at Piiroja- og Gunnarsson-sakene er skadelige for norsk fotball.

Toppfotballsjef, Niels Røine i Fredrikstad

Toppfotballsjef, Niels Røine var i dag på Fredrikstad stadion for å høre om gatelaget til klubben.

Foto: Camilla Næss/NRK

Røine var i dag på besøk hos Fredrikstad Fotballklubb for å høre om de gode tingene som skjer i byen – i form av klubbens gatelag.

Men for pressen som var til stede var det vanskelig å komme unna de negative tingene som har preget norsk fotball de siste ukene.

– Nå er det to enkeltstående saker som vi forholder oss til. Det er det sakskomplekset som denne Piiroja-saken handler om, også er det Gunnarsson-saken til Vålerenga og Stabæk, sier han.

Nulltoleranse for lovbrudd i fotballen

Røine synes først og fremst at det er synd at en fire år gammel sak skaper problemer for dagens ledelse i Fredrikstad. Men han sier at man må forvente ubehagelige saker også i fotballen.

– Fotballen er som samfunnet for øvrig, det finnes saker som har gråsoner. Vi i fotballen må tåle at vi også vil få en del saker som både fotballen selv, og påtalemyndigheten stiller spørsmålstegn ved, og ønsker å undersøke.

– Når det er sagt, så ønsker vi ikke å ha slike saker. Det er nulltoleranse i fotballen for brudd på norsk lov, og fotballens egne lover, det må alle forholde seg til. Men nå får vi avvente og se før vi dømmer noen.

Er saker som dette skadelig for toppfotballen i Norge?

– Typisk nok, når det gjelder Fredrikstad, så har det skjedd veldig mye til det bedre de siste årene, så jeg tror ikke det er noen fare for verken Fredrikstad eller enkelte andre klubber.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: