NRK Meny
Normal

Nekter straffskyld for drapsforsøk

Kjørte inn i en kortesje med MC-førere fra MC-klubben Outlaws, på Hvaler.

To personer som er tiltalt for drapsforsøk med bil, etter at de kjørte inn i en kortesje med MC-førere fra MC-klubben Outlaws på Hvaler, erkjente ikke straffeskyld da ankesaken startet mot dem i Borgarting lagmannsrett i går.

De to , en 31 år gammel sjåfør, og en 23 år gammel passasjer, ble dømt til henholdsvis fire og fem års fengsel i Fredrikstad tingrett.

– Skjedde ikke med vilje

Annette Barlinn representerer den 31 år gamle sjåføren.

Hun sier at de likevel erkjenner å ha kjørt «helt vanvittig», men når det gjelder drapspåstandene krever begge full frifinnelse.

– Det er sånn at min klient hele veien har fastholdt at han kan bebreides for måten han kjørte på. Det var en idiotisk kjøring, men dette skjedde ikke med vilje, sier Barlinn.

– Bedrev villmannskjøring

Sjåførens påstander er helt i tråd med hva den 23 år gamle passasjeren hevder - nemlig at de bedrev villmannskjøring. Advokat Anders Westeng forsvarer 23-åringen.

– I det så ligger det at min klient også erkjenner straffskyld for å ha vært med på å forvoldt andre skade, sier Westeng til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden tre mål bak til pause

    Det er pause i den avgjørende kvartfinalen i håndball-NM mellom Halden topphåndball og Haslum. Haslum leder 18-15.

  • Østfoldbanen stengt inntil videre

    Brannvesenet jobber fortsatt med å slukke brannen i Skjeberg. Politiet skriver på Twitter at Østfoldbanen fortsatt vil være stengt mellom Sarpsborg og Halden mens slukningsarbeidet pågår.