NRK Meny
Normal

Nekter for å ha bestilt drap på svigersønnen

Den 43 år gamle Fredrikstad-mannen nekter for at han bestilte drap på kjæresten til hans egen datter. Datteren ønsket ikke å være i samme rom som faren sin i dag.

Bestilte drap på datterens kjæreste

Aktor Trude Antonsen i samtale med advokat Tom Barth Hofstad, som forsvarer 29-åringen som skal ha prøvd å lure den hovedtiltalte faren.

Foto: Peter von Tangen-Jordan/NRK

Påtalemyndigheten mener mannen betalte 250.000 kroner for at andre skulle ta livet av kjæresten til sin 19 år gamle datter. Han er også tiltalt for vold mot datteren.

– Konflikten mellom tiltalte og kjæresteparet er at forholdet mellom de to fornærmede ikke var ønsket, fordi jentas kjæreste ikke er godkjent av svigerfamilien, sier aktor Trude Antonsen til NRK.

Også den fornærmede jenta la i retten vekt på at kjæresten ikke var godkjent av faren, og at det skal ha vært religiøse grunner til det.

Den ene er sjiamuslim og den andre sunnimuslim, og de to skal ha giftet seg i hemmelighet.

Giftet seg i hemmelighet

Datter fortalte om farens motstand Den fornærmede jenta sier kjæresten hennes ikke skal ha blitt godkjent av faren av religiøse årsaker. Den ene er sjiamuslim og den andre sunnimuslim. Faren er tiltalt for å ha bestilt drap på kjæresten.

Hemmelig adresse

Men den tiltalte 43-åringen mener imidlertid at dette ikke stemmer.

– De traff hverandre da de var 16 år gamle i 2012. Det er riktig at han ikke var godkjent i starten. Men de forlovet seg, det ble inngått et ekteskap på muslimsk vis, og tiltalte er ikke enig i at han ikke var godkjent, sa mannens forsvarer Marion Haaland ifølge Dagbladet.

Faren mente videre at de omtalte 250.000 kronene var knyttet til en muntlig avtale om et bilvaskeri.

Den 19 år gamle jenta ønsket ikke å oppholde seg i samme rom som faren under den første dagen av rettssaken. Hun fulgte farens forklaring fra et tilstøtende rom, mens faren måtte forlate rettssalen da datteren skulle forklare seg.

Hun skal også ha brutt kontakten med resten av familien etter hendelsen, og begge de fornærmede bor nå på hemmelig adresse.

Teaterblod og teip

I alt er seks personer tiltalt etter at den nå 19 år gamle mannen ble slått ned og kidnappet på Røa T-banestasjon i Oslo i fjor.

Ifølge tiltalen ble han mishandlet med slag, spark, kvelning og pisking før han ble sluppet fri etter et døgn.

Aktor Trude Andersen forteller at flere av de medtiltalte kjøpte teaterblod og teip for å lure den 43 år gamle Fredrikstad-mannen til å tro at de gjennomførte drapet.

– Det finnes bilder av fornærmede hvor han har blod i ansiktet og teip over halsen, som gjør at man kan tolke dette som et bilde av en død person. Vi mener at det var meningen å vise at det angivelig hadde skjedd et drap, sier hun til NRK.

Fire av de tiltalte, tre menn og én kvinne, erkjenner straffskyld for kidnapping og mishandling. De er ikke tiltalt for bestillingsdrap. Det er satt av 23 dager i retten til saken.

En Fredrikstad-mann i 40-årene er tiltalt for å bestilt et drap på sin datters kjæreste. Trude Antonsen, aktor i saken, forklarer hva de mener tiltalte har gjort.

– Bildebevis viser et fiktivt drap Aktor Trude Antonsen mener den tiltalte faren hadde bestilt drap på datterens kjæreste. Noen av bevisene i saken er bilder som viser den fornærmede kraftig forslått. Faren nekter straffskyld på alle punkter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En av fem er ensomme

    En av fem ungdommer i Østfold føler seg ofte ensomme. Det viser Ungdata-undersøkelsen, gjennomført av NOVA. Undersøkelsen viser at flere unge føler seg ensomme enn tidligere.

  • Bonde tiltalt for dyremishandling

    En Fredrikstad-bonde kan få opp til tre år i fengsel for grov dyremishandling, skriver Fredriksstad Blad. Blant annet skal det ha blitt avdekket ubehandlet benbrudd og sykelig avmagring hos noen av storfeene til bonden. Dyrene skal også ha stått i avføring og flere hadde svimerker på kroppen, skriver avisa. Bonden er tiltalt for grovt brudd på dyrevelferdsloven.