NRK Meny
Normal

Aremarks næringsliv vil ha vindkraft

Innen kort tid skal representanter fra Aremark Næringsforum forklare Olje- og energidepartementet hvorfor vindmøller er så viktig for Østfold-kommunen.

Vindturbiner
Foto: Kjell Herskedal, Herskedal, Kjell, Kjell Herskedal / Scanpix

- Aremark og hele indre Østfold sliter med at det ikke er så mye næringsutvikling. Jord- og skogbruk sliter, inntektene har gått ned med nærmere 80 prosent, sier fungerende leder for Aremark Næringsforum, Håkon Tolsby.

- Aremark trenger vindkraften

Fylkesmannen og naturvernere sier blankt nei til vindmøller i Aremark, mens en folkeavstemning ga ja-flertall. Det mener næringslivet er god nok grunn til å satse på vindkraft i kommunen. Noe annet vil bremse utviklingen, mener Tolsby, som mener en slik utbygging er hva Aremark trenger.

- Vi sliter, og skal vi ha et aktivt næringsliv så må vi ha noen prosjekter. Og dette er det største prosjektet som har skjedd i Aremark siden Haldenvassdraget ble bygd ut.

Drar til Oslo

Nå skal representanter fra næringslivet i samtaler med departementet, for de vil ikke gi opp kampen. Tolsby vil ikke spekulere i resultatet av et slikt møte, men sier de gjør det de kan for å bli hørt.

- Mer må vi prøve de muligheter som finnes. Vi har en brennende tro på at Aremark skal fungere som et lokalsamfunn i fremtiden også.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.

  • Helfo består i Fredrikstad

    Regjeringen har bestemt at Helfo fortsatt skal ha kontor i Fredrikstad, sier Tage Pettersen stortingsrepresentant fra Høyre. Etaten skal omorganiseres og antall kontor reduseres fra 22 til 6. Men kontoret i Fredrikstad består.