NRK Meny
Normal

Naboer vekket to i brennende hus

To mennesker ble vekket av en nabo da det brant i en enebolig i Sarpsborg fredag morgen.

Brann i Sarpsborg

Brannen oppstod trolig i garasjen.

Foto: Tomas Berger / NRK

Litt etter klokken åtte på morgenen oppdaget en nabo at det brant i en garasje i Sørbybakken på Borgen i Sarpsborg. Brannen spredde seg til bolighuset.

– Det var to beboere som lå og sov i huset ved siden av garasjen. Naboen fikk vekket disse, og de kom seg ut i god behold, forteller politiets innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther.

Brann Sarpsborg

To mennesker som sov i dette huset ble vekket av en nabo.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Vi har en helt i nabolaget her, som vi ønsker å berømme, sier innsatslederen.

– Hva kunne skjedd dersom ikke naboen hadde oppdaget brannen?

– Vi ser jo at brannen utviklet seg videre i eneboligen. Jeg vil ikke spekulere i det, men det er klart at når det ligger folk og sover i et hus som begynner å brenne, er det alvorlig.

Huset er trolig totalskadd

Garasjen brant ned til grunnen, og Strømsæther regner også med at eneboligen må ansees som totalskadd etter brannen.

Ved halv titiden ble det meldt at mannskapene fra Sarpsborg Brannvesen hadde kontroll på stedet. De holdt da på med slokningsarbeid oppunder taket. Det var nødvendig å sage seg gjennom taket.

– Det er ikke lenger fare for at brannen skal spre seg videre til annen bebyggelse, konstaterer Strømsæther.

De to som bodde i huset er fysisk uskadd, men er selvfølgelig rystet etter hendelsen. De ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

– Det er for tidlig å si noen om brannårsaken, men mye tyder på at brannen startet i garasjen, sier Strømsæther.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kommunene har ansvaret

  Kommunene i Østfold har noe av ansvaret for at det er mange korridorpasienter ved Sykehuset Østfold. Det mener Tore Krogstad, klinikksjef ved kirurgisk avdeling ved sykehuset Østfold. Ansatte på to kirurgiske seksjoner har nylig sendt bekymringsmeldinger om korridorpasienter til Fylkesmannen.
  Krogstad sier at dersom de ikke hadde hatt utskrivingsklare pasienter liggende, ville det ikke vært korridorpasienter ved sykehuset.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold
 • Kjørte moped i amfetaminrus

  En 40 år gammel sarping er dømt for å ha kjørt moped i amfetaminrus. Kjøringen endte med en ulykke der mannen ble alvorlig skadet.

  Sarpsborg tingrett har gitt 40-åringen en dom på fengsel i 75 dager, men han slipper å sone dersom han gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.