NRK Meny
Normal

– Det har blitt en liten sommerdag

Mange har valgt å starte langhelgen med en tur på sjøen i dag. Det har ført til flere oppdrag for redningsskøyta Horn Flyer.

Dykker fra Horn Flyer

Mannskapet på Horn Flyer startet arbeidsdagen med å hjelpe en reketråler som hadde fått tau i propellen.

Foto: Pål Bustgaard/Horn Flyer

– Vi har vært ute på en del oppdrag i dag, det har blitt en liten sommerdag. Dette er vel den første helgen siden påske at det har vært så mange båter ute på sjøen, forteller skipper Pål Bustgaard på redningsskøyta Horn Flyer til NRK.

Dagen startet med at mannskapet på redningsskøyta måtte hjelpe en reketråler som hadde fått tau i propellen. De har også hjulpet til med å dra en båt med motorhavari til land, hevet en båt, dykket på en propell med problemer og hjulpet en seilbåt med motorproblemer.

– Og akkurat nå sleper vi på en båt som skal inn til Fjeldberg båthavn, fortalte Bustgaard i 17.30-tiden.

– Folk vinker og er blide

Dykker fra Horn Flyer

Det ble en del å gjøre for mannskapet på Horn Flyer fredag.

Foto: Pål Bustgaard/Horn Flyer

Heldigvis for både redningsskøyta og båtfolket ellers har det ikke vært noe dramatikk i noen av oppdragene så langt. Alt har gått stille og rolig for seg, sier skipperen.

– Det har bare vært god stemning. Folk vinker og er blide når vi kommer for å hjelpe. Det er mange som koser seg på sjøen i dag.

Bustgaard forteller samtidig at mannskapet på Horn Flyer synes det er deilig å «komme ut av vinterdvalen» og ha noen hyggelige hjelpeoppdrag igjen.

– Det har vært stille helt frem til nå, så det er godt at det begynner å komme folk på sjøen igjen. Og vi synes jo det er greit at folk trenger litt hjelp innimellom, så lenge det er fine og hyggelig oppdrag, avslutter han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Større underskudd enn beregnet

    Sykehuset Østfold lå an til et underskudd på 314 millioner kroner ved inngangen til desember, ifølge månedsrapporten for november. Det var beregnet at sykehuset skulle gå med underskudd i år, men nå ligger det an til å bli 50 millioner kroner større enn beregnet.

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.