NRK Meny
Normal

– Skattemyndighetene har manipulert anmeldelsen

– Grunnløse påstander, svarer skattekrimsjefen.

Morgan Andersen

Morgan Andersen vurderer etterspill mot Skatt Øst etter at saken mot ham ble henlagt etter bevisets stilling.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tirsdag kveld fikk Morgan Andersen beskjed om at skattesaken mot ham er henlagt etter bevisets stilling. I dag går han til angrep mot arbeidet som Skatt Øst har gjort i forbindelse med saken.

– Skatt Øst anmeldte meg feilaktig for å ha hjulpet en fotballspiller til å unndra skatt fra norske myndigheter. Det som er stygt er at Skatt Øst har manipulert sannheten når de har laget anmeldelsen. De har også nektet å svare på henvendelser. Dette har pågått i to år bare på grunn av Jan Egil Kristiansen og Skatt Østs mangelfulle arbeid. Slk skal det ikke være i et demokrati, sier Morgan Andersen.

LES OGSÅ:

Avviser juks og manipulasjon

Direktør i Skattekrim Jan-Egil Kristiansen

Direktør i Skatt Øst, Jan-Egil Kristiansen, mener påstandene er grunnløse.

Foto: Olav Olsen Olsen, Olav / Scanpix Aftenposten

– Jeg er selvsagt helt uenig i det. Vi jukser ikke eller manipulerer noe som helst. Anmeldelser skjer på grunnlag av om det er skjellig grunn til mistanke om et straffbart. Det er slik at man må bevise skyld utover enhver rimelig tvil. Når etterforskningen kommer til at man ikke har beviser, så blir det ingen straffesak. Vi som skattemyndigheter jukser ikke med grunnlag. Det avviser jeg fullstendig, svarer skattekrimsjef Jan Egil Kristiansen.

Morgan Andersen mener blant annet at Skatt Øst blant annet har funnet på et møte med ham.

– De har sagt at de har hatt møte med meg. Det har de ikke hatt, og det er løgn. Jeg har skrevet brev til dem uten at de har svart . Og det er ikke lov fra et statlig organ i et demokrati å ikke svare på borgernes henvendelser. De har gått ut og sagt at folk er skyldige uten å ha satt seg inn i en dokumentasjon, fortsetter Andersen.

– Kan ikke forstå den typen påstander. Det er ikke riktig, svarer Kristiansen.

Vurderer etterspill

Morgan Andersen er usikker på hva han kommer til å gjøre videre med saken nå som den er henlagt, men han avviser ikke at det kan bli etterspill.

– Jeg ønsker garantert å gjøre noe med skattemyndighetene. De har jukset og når man er satt til å håndheve et lovverk, så skal man ikke jukse. Vi kan ikke ha en skattemyndighet som jukser. Vi kan heller ikke ha et politi som går ut og dømmer mennesker i media med fulle navn uten at de har sett dokumentasjon i saken.

Kristiansen ønsker ikke kommentere Andersens utspill ytterligere

– Jeg håper alle lærer av dette her og håper vi som er offentlige personer kan hjelpe alle de andre i landet som får seg en smekk uten å ha sjans til å ta igjen, avslutter Morgan Andersen.

I sommer anmeldte forøvrig Andersen både Østfold politidistrikt og politiadvokaten som har jobbet med saken for å ha utlevert etterforskningsdokumentene i den såkalte Piiroja-saken til Aftenpostens advokat.

Politiadvokatens habilitet måtte vurderes, men konklusjonen endte med at han kunne fortsette med etterforskningen.

Den såkalte Piiroja-saken startet allerede i 2009, da det ble avslørt at det ble overført en million kroner i året til spillerens agentselskap i Baltikum. De skulle gå til speideroppdrag, men ga aldri resultat. Det ble mistenkt at det egentlig dreide seg om forkledd lønn for å unngå å betale skatt i Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.

  • Må registrere brønner

    Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann. Formålet er at informasjonen skal være lett tilgjengelig for kommunene når de legger planer for arealene rundt brønnområdet, skriver Aremark kommune på sine hjemmesider. Du må selv registrere brønnen på mattilsynet.no.