NRK Meny
Normal

MITT GULLSTED: Staysman sitt eget Paradise Hotel

Stian Staysman Thorbjørnsen trives i rampelyset, gjerne i bar overkropp. Men når rampelyset er skrudd av, er artistens eget Paradise Hotel et bortgjemt, slitent krypinn i Onsøy.

Når rampelyset er skrudd av, er Staysmans eget Paradise Hotel et bortgjemt, slitent krypinn i skogen i Onsøy.

Finn Børge Stenbek har i anledning Fredrikstads 450-års jubileum besøkt fem fremtredende Fredrikstad-folk, som presenterer sine favorittsteder.

Først ute var scenekunstner og lokalpatriot Alexander Hermansen:

I anledning 450-årsjubileet har Finn Børge Stenbek møtt fem fremtredende folk fra Fredrikstad. Og det er trubadur, trebåt og Tordenskiold som er stikkord for når Alexander Hermansen viser frem sitt gullsted - i dag er en fredelig, vakker idyll ved Glommas munning. Men det var langt fra alltid slik.

Deretter var det modell Sonja Wanda sin tur til å vise frem sitt gullsted:

I anledning 450-årsjubileet har Finn Børge Stenbek møtt fem fremtredende folk fra Fredrikstad. Sonja Wanda flyktet fra et borgerkrigsherja Sør-Sudan og kom til Fredrikstad som 6-åring. I dag er 32-åringen internasjonal modell og skuespiller med egen frisørsalong - og tar oss med til sitt gullsted.

I tredje episode var det fotballspiller Tarik Elyounoussi som viste frem sin perle:

Seriemester i Hellas - pizzabud på sommeren. For fotballproffen er feriene hjemme i Fredrikstad ren avkobling, med dugnad i familiens pizzarestaurant og turer til hemmelige oaser. Bli med til Tarik Elyounoussis gullsted.

Fjerde episode tok oss til Engelsviken sammen med Secret Garden-vokalist Cathrine Iren Iversen:

For Cathrine Iren Iversen fra Engelsviken, som reiser verden rundt som solist i Secret Garden, er det godt å ha en trygg havn å komme hjem til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi