NRK Meny
Normal

Millioner til psykiatri

Psykiatrien i i Østfold blir styrket i 2007. Planene for hva pengene skal gå til er klare.

Veum skilt
Foto: Tomas Berger / NRK

I statsbudsjettet ble det foreslått å gi 630 millioner til styrking og omstrukturering av psykisk helsevern i Helse Øst.

Et godt tilbud til barna

Irene Dahl Andersen, divisjonsdirektør for psykisk helsevern ved Sykehuset Østfold, har klare planer for hva pengene skal brukes til her i fylket.

- Vi får penger til å bygge ferdig Åsebråten Barnepsykiatrisk Klinikk, som vil gjøre at vi får et mye bedre tilbud til de aller sykeste barna våre. For dette tilbudet er ikke godt nok i dag, sier Dahl Andersen. 

Rehabilitering i Halden

Divisjonsdirektøren regner også med at det vil komme midler som gjør at den gamle bygningsmassen ved Halden sykehus kan bli rehabilitert og bygd ferdig.

- Vi vil da få etablert et nytt distriktspsykiatrisk senter for områdene Sarpsborg og Halden, sier hun.

- I tillegg burde det ligge midler inne slik at vi får flyttet ungdomspsykiatrisk bo- og behandlingssenter til Halden. Dette ligger i dag ligger i Skjærviken, sier Dahl Andersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsetter avgjørelse om akuttmottak

    Styret i Sykehuset Østfold tok ikke noen avgjørelsen om akuttmottaket skal utvides. Både Legeforeningen og Sykepleierforbundet mener den foreslåtte utbyggingen ikke vil dekke behovet. Derfor valgte sykehusledelsen å trekke saken fra dagens styremøte.

  • Ny jobb etter valgtapet

    Line Henriette Holten, tidligere stortingsrepresentant fra KrF i Østfold, er ansatt som ny direktør for samfunnspolitikk i fagorganisasjonen Tekna. Hun representerte Østfold på Stortinget mellom 2005-2017, men mistet plassen ved høstens valg.