NRK Meny
Normal

Mener Moss er interessant for nytt statlig veiselskap

Et nytt statlig veifinansieringsselskap kan få ansvaret for veiene i Moss.

Solvik-Olsen i Moss

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen besøkte Moss.

– Moss er et glimrende eksempel hvor regjeringen både kan få lov til å etablere et utbyggingsselskap som kan få lov til å bygge både jernbane og vei samtidig. Det er noe regjeringspartiene har i sin politiske plattform. Her har man en glimrende mulighet til å teste ut det i praksis, sa ordfører Tage Pettersen til samferdselsminister Ketil Solvik Olsen som besøkte Moss i helgen.

LES OGSÅ:

– Selskapene bør spesialiseres

Solvik-Olsen hadde ikke mange løfter med seg til Moss eller Østfold, men gikk med på at Moss var et interessant prosjekt for den nye finansieringsmodellen for vei

– Den nye regjeringen jobber med å få på plass et veiinvesteringsselskap. Å få på plass en ny veiløsning i Moss er jo et egnet prosjekt for et slikt selskap, sier han.

Også Jernbanen kan få et slikt selskap, men ministeren har liten tro ordførerens drøm om at ett selskap skal ta seg av både vei og jernbane i Moss.

– Kan man spare penger på å gjøre ting i fellesskap, så er det fornuftig. Men jeg tror ikke du får ett selskap som har både vei og jernbane. Jeg tror de skal være spesialiserte, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.