NRK Meny
Normal

Medlemsrekord for DNT i sommer

Den Norske Turistforening regner med å passere 260.000 medlemmer i løpet av få dager. Størst økning i nye friluftsinteresserte er det i Troms, Nord-Trøndelag og Nordland og Østfold.

Sommeråpning i fjellet

En undersøkelse fra NHO viser at tre av fem unge voksne har planlagt å gå i fjellet i sommer. Samtidig har DNT opplevd medlemsrekord i sommer.

Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

Til tross for en sen sommer og mye ruskevær flere steder i landet ble det forrige uke satt ny medlemsrekord i Den Norske Turistforening (DNT).

Foreningen venter å passere 260.000 medlemmer innen kort tid – noe som er en økning på over 15.000 sammenlignet med tall fra samme tid i fjor.

– Vi tror økningen i antall medlemmer skyldes en generell økning i interesse for friluftslivet, og at folk ønsker å ha en aktiv hverdag. Det er gledelig for turistforeningen, forteller kommunikasjonsrådgiver Heidi Jægtnes til NRK.

Samtidig viser en undersøkelse fra NHO Reiseliv at tre av fem i alderen 18 til 29 år planlegger å gå i fjellet i sommer.

Ferie i eget land

Jægtnes tror også at dårlige kronekurs bidrar til at flere nordmenn ønsker å legge ferieturen til Norge.

– Dårlig kronekurs betyr at det blir dyrere å feriere i utlandet. Vi tror at folk derfor velger å legge ferien til eget land, sier hun.

Men det er ikke bare økning i medlemstallene som fører til glede hos DNT. Denne sommeren har også flere av medlemsforeningene opplevd at dugnadene ser ut til å være mer populære enn noen gang.

Vinjerock

DNT tror at den dårlige kronekursen fører til at flere ønsker å feriere i eget land.

Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT

Venteliste for dugnad

Ifølge generalsekretær Nils Øveraas i DNT står folk nå på venteliste for å være med på dugnad i den norske fjellheimen.

Dette bekreftes ifølge en pressemelding av en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført, der det kommer fram at 600.000 nordmenn kan tenke seg å bruke ferien på frivillig arbeid for DNT.

– Dette er svært gledelige tall, og det lover godt for hyttene og rutenettet vårt framover, forteller Øveraas i pressemeldingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.