– Svensken kjørte i hele 180 km/t

Torsdag kveld ble tre personer tatt av UP for å ha råkjørt på E6 i Østfold. Den verste ble tatt i 180 km/t.

Mann kjørte i 180 km/t på E6

Den svenske mannen kjørte i 180 km/t på E6 sydover mot Halden.

Foto: UP

Det ble en hektisk 16. mai-kveld for utrykningspolitiet i Østfold. Tre personer ble tatt for å ha kjørt altfor fort på E6 gjennom fylket.

Den første personen ble stanset klokken 18.30.

– UP stanset en svensk borger på E6 i Råde, hastigheten ble målt til 144 km/t i 100 sone. Føreren ble anmeldt for forholdet og førerkortet ble beslaglagt, opplyser politiet i sin logg for kvelden.

Tok to på 12 minutter

Klokken 22.44 måtte UP i aksjon på nytt. Da var det en polsk mannlig bilist i 60-årene som hadde trykket for hardt på gasspedalen.

– Mannen måles til 146 km/t i 100 sonen sydover på E6. Førerkort er beslaglagt og han anmeldes for forholdet.

Bare 12 minutter senere stanset politiet nok en råkjørende svenske. Mannen i 20-årene ble stanset på vei sydover fra Ingedal mot Halden.

– Farten måles til hele 180 km/t i 100 sone.

Også denne mannen fikk førerkortet sitt beslaglagt av politiet. Mannen anmeldes for forholdet.

Onsdag kveld ble også en kvinnelig bilist fratatt førerkortet etter å ha kjørt for fort. Kvinnen i 20-årene kjørte i 142 kilometer i timen på E6 i Sarpsborg.

Mann ble tatt i 181 km/t i mars

I slutten av mars ble en 50 år gammel gjenganger stanset på E6 ved Halden. Mannen hadde da holdt en gjennomsnittshastighet på 181 kilometer i timen langs en strekning på hele 1,5 mil.

UP-patruljen som oppdaget den hasardiøse kjøringen hadde rett og slett problemer med å følge den råkjørende Mercedes-føreren.

Det var heller ikke første gangen at mannen ga fullstendig blaffen i fartsgrensene.

– Det er litt skremmende – han ble også tatt for et par år siden i 163 km, av den samme patruljen. Patruljen kjente ham igjen, sier distriktsleder for UP i Østfold og Follo Stein-Olaf Røberg til Dagbladet.