NRK Meny
Normal

Barn ble gjemt under plastpose på bilgulvet

En familie på seks er en for mye i en bil. Treåringen ble derfor gjemt under en plastpose på bilgulvet, mellom beina til mor.

Stein-Olaf Røberg

UP-sjef i Follo og Østfold Stein-Olaf Røberg synes det er trist at voksne utsetter barna sine for fare i trafikken.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Utrykningspolitiet (UP) i Østfold og Follo stoppet familien på E6 på vei fra Akershus til Østfold for noen uker siden, skriver Østlandets Blad.

Da da tok en titt inn i bilen, oppdaget de først at et av de tre barna som satt i baksetet, ikke var sikret forsvarlig med bilbelte.

– Det ble samtidig oppdaget et lite barn som satt på gulvet foran på passasjersiden, mellom beina til moren. Barnet var skjult av en plastpose, og ble oppdaget av at det kom lyder fra barnet, sier distriktsleder Stein-Olaf Røberg i UP i Østfold og Follo til NRK.

Han synes det er skremmende at foreldrene kunne utsette sitt eget barn for livsfare.

– Barnet var så lite at det selv ikke kan vite hvordan ting skal være, det hadde sikkert bare gjort som foreldrene hadde bedt om. Da er det ganske trist at de voksne utsetter barnet for fare. Dette er ganske ille, sier Røberg.

Måtte ta drosje

Det var barnets far som kjørte bilen da familien ble stanset på E6. Han ble fratatt førerkortet på stedet, og har også blitt anmeldt for forholdet.

– I tillegg var det mangler på bilen, som førte til at den ble avskiltet. Familien ble nødt til å bestille seg en drosje, og ble trygt transportert videre i den, sier Røberg.

Gebyret for manglende bruk av bilbelte er 1500 kroner. Dersom du har med en passasjer uten bilbelte, og dette er barn under 15 år, får sjåføren 2000 kroner i bot og to prikker i sertifikatet.

– Når det gjelder dette tilfellet er jeg litt usikker på hvordan det hele avgjøres. Det kan hende politijuristen velger å avgjøre dette med et forelegg. Jeg kjenner ikke til om det kommer til å bi en rettssak ut av dette, sier Røberg.

Over 9000 tatt uten belte

Ifølge Røberg har UP i Follo og Østfold avdekket 1115 bilførere som ikke har brukt bilbelte til nå i år. I tillegg kommer tall fra det lokale politiet.

Tallet på registrerte saker i Østfold og Follo i hele fjoråret var på 1671 saker.

På landsbasis har UP stanset 9195 bilister som har fått forelegg på grunn av manglende bruk av bilbelte så langt i 2014.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: