NRK Meny
Normal

Mor stanset datterens overgriper

En årvåken mor fikk stanset en 27-åring da han prøvde å få datteren hennes til å vise seg naken på web-kamera.

Denne uken ble en 27 år gammel mann fra Sarpsborg dømt til 30 dagers fengsel i Sarpsborg tingrett.

Mor tok affære

Forholdet mannen er dømt for utspant seg sommeren 2009 . Han utga seg for å være en gutt på 13-14 år, mens han skrev meldinger til en 12 år gammel jente på telefon og Internett.

Ved flere anledninger prøvde han å få jenta til å sende ham nakenbilder av seg selv.

27-åringen tok kontakt med jenta via et chatteprogram. Ved å utgi seg for å være en 14-åring fra Stavanger, oppga jenta msn-adressen sin til mannen.

De to holdt kontakten i noen dager, da han sendte henne nakenbilder som han hadde funnet på nettet. Disse bildene sa han at var av ham selv.

LES OGSÅ:

Plasserte datamaskinen på toalettet

Han ba om å få bilder av jenta i gjengjeld. Han skal ha spurt jenta flere ganger, og til slutt sendte hun ham tre bilder, hvor det ene var et nakenbilde av henne tatt i speilet.

Det sluttet ikke der. Senere spurte han 12-åringen om han kunne se på henne mens hun dusjet. Kameraet var på og jenta var på vei inn i dusjen da moren hennes avbrøt seansen.

Jenta var på dette tidspunktet inne i dusjen bak låst baderomsdør med datamaskinen plassert på toalettet ved siden av for å filme dusjseansen.

Moren reagerte på at pc-en sto plassert på toalettet og ikke i stuen hvor den pleier å stå. Hun tok affære umiddelbart og varslet politiet.

LES: Slik beskytter du barna

– Treffsted for overgripere

Retten legger allmennpreventive hensyn til grunn når de dømmer mannen til 30 dagers fengsel.

– For å imøtegå det stadig økende problem med at voksne menn utnytter mindreårige jenter til seksuelt krenkende og uanstendig atferd på internett, vil retten understreke viktigheten av at barn beskyttes når de – slik barn flest gjør – benytter nettet. Det bemerkes at nettet er blitt et nytt treffsted for overgripere og deres offer, skriver retten i dommen.

De understreker at det i dette tilfellet var en resolutt mor som stanset denne krenkingen og hun har også sørget for å sikre bevisene på samtalebloggen mellom jenta og 27-åringen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.