NRK Meny
Normal

Mor stanset datterens overgriper

En årvåken mor fikk stanset en 27-åring da han prøvde å få datteren hennes til å vise seg naken på web-kamera.

Denne uken ble en 27 år gammel mann fra Sarpsborg dømt til 30 dagers fengsel i Sarpsborg tingrett.

Mor tok affære

Forholdet mannen er dømt for utspant seg sommeren 2009 . Han utga seg for å være en gutt på 13-14 år, mens han skrev meldinger til en 12 år gammel jente på telefon og Internett.

Ved flere anledninger prøvde han å få jenta til å sende ham nakenbilder av seg selv.

27-åringen tok kontakt med jenta via et chatteprogram. Ved å utgi seg for å være en 14-åring fra Stavanger, oppga jenta msn-adressen sin til mannen.

De to holdt kontakten i noen dager, da han sendte henne nakenbilder som han hadde funnet på nettet. Disse bildene sa han at var av ham selv.

LES OGSÅ:

Plasserte datamaskinen på toalettet

Han ba om å få bilder av jenta i gjengjeld. Han skal ha spurt jenta flere ganger, og til slutt sendte hun ham tre bilder, hvor det ene var et nakenbilde av henne tatt i speilet.

Det sluttet ikke der. Senere spurte han 12-åringen om han kunne se på henne mens hun dusjet. Kameraet var på og jenta var på vei inn i dusjen da moren hennes avbrøt seansen.

Jenta var på dette tidspunktet inne i dusjen bak låst baderomsdør med datamaskinen plassert på toalettet ved siden av for å filme dusjseansen.

Moren reagerte på at pc-en sto plassert på toalettet og ikke i stuen hvor den pleier å stå. Hun tok affære umiddelbart og varslet politiet.

LES: Slik beskytter du barna

– Treffsted for overgripere

Retten legger allmennpreventive hensyn til grunn når de dømmer mannen til 30 dagers fengsel.

– For å imøtegå det stadig økende problem med at voksne menn utnytter mindreårige jenter til seksuelt krenkende og uanstendig atferd på internett, vil retten understreke viktigheten av at barn beskyttes når de – slik barn flest gjør – benytter nettet. Det bemerkes at nettet er blitt et nytt treffsted for overgripere og deres offer, skriver retten i dommen.

De understreker at det i dette tilfellet var en resolutt mor som stanset denne krenkingen og hun har også sørget for å sikre bevisene på samtalebloggen mellom jenta og 27-åringen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Finne klar for FFK

    Den finske midtstopperen Mikko Vitikko er klar for Fredrikstad fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Finnen har prøvespilt for FFK, og overbeviste såpass at han ble tilbudt en toårskontrakt.