NRK Meny
Normal

Lislebydrapet for retten igjen

I november ble en 51 år gammel mann dømt til fengsel i 12 år for å ha drept sin samboer på Lisleby for et år siden. Mandag går ankesaken for lagmannsrett i Sarpsborg.

Drap i Fredrikstad

Det blir en ny runde i retten om drapet på Lisleby i denne uken.

Foto: Magnus Brenna-Lund

Det var i januar i fjor en kvinne ble drept i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Kvinnen ble stukket med kniv, og døde av skadene.

Kvinnens samboer ble pågrepet da han meldte seg for politiet i Sarpsborg samme natt.

Erkjente ikke skyld

I november var saken mot mannen oppe for tingretten i Fredrikstad. Mannen ville ikke erkjenne skyld, han forklarte i retten at han ikke visste om han hadde gjort det som stod i tiltalen.

Mannen ble dømt til fengsel i 12 år. Han ble også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning og en erstatning på nær 57.000 kroner til den dreptes familie. 51-åringen anket dommen.

En uke i retten

Ankesaken mot mannen skal behandles i Borgarting lagmannsrett denne uken. Retten blir satt i Sarpsborg tingretts lokaler i dag. Det er satt av fem dager til saken.

Aktor i saken er statsadvokat Torunn Gran, som i tingretten. Advokat Morten Furuholmen er ført opp som mannens forsvarer i lagmannsretten, i tingretten var det advokat John Christian Elden som var mannens forsvarer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.

  • Ny trafikkulykke Rakkestad

    To biler har kollidert i Osveien i Rakkestad, melder politiet. To personer skal være involvert, det er ikke meldt om personskader. Nødetatene er på vei.