NRK Meny
Normal

Leirstein fikk for mye i styrelederhonorar

Styret i stiftelsen Moss Feriekolonier tok ut for mye honorar i 2015 og 2016. Det fastslår Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Ulf Leirstein og Moss Feriekolonier

FrP-topp Ulf Leirstein må ifølge Moss Avis betale tilbake 30.000 kroner som han har fått for mye i honorar for vervet som styreleder i Moss Feriekolonier.

Foto: PER ØYVIND FANGE / NRK

Vedtaket fra Stiftelsestilsynet er ennå ikke offentlig, men Moss Avis melder torsdag kveld at styremedlemmene må betale tilbake deler av honoraret de har fått for styrevervet.

– Det er korrekt at vi har fattet vedtak om at styrehonoraret må settes ned, sier rådgiver Øystein Sellevold i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Åpnet tilsyn etter NRK-avsløring

Det var i august i år Stiftelsestilsynet åpnet tilsyn mot stiftelsen Moss Feriekolonier. NRK hadde da avslørt at styret i stiftelsen hadde fått mer i styrehonorar enn de hadde delt ut til vanskeligstilte barn.

I 2016 delte de ut 10.000 kroner mens styret totalt fikk utbetalt 75.000 kroner i honorar.

NRK var i kontakt med Ulf Leirstein onsdag ettermiddag for å be om et intervju om saken. Det var han helt avvisende til.

Ulf Leirstein Messenger

Ulf Leirstein sier til NRK at tilsynssaken ikke er ferdig behandlet. Men vil ikke la seg intervjue om saken.

Foto: Skjermdump

Til Moss Avis sier han imidlertid at han tar vedtaket til etterretning og kommer til å betale tilbake de 30.000 kronene Lotteri- og stiftelsestilsynet mener han har fått for mye.

Har varslet klage

Det har vært mye korrespondanse mellom stiftelsen og Lotteri- og stiftelsestilsynet i høst. Og det har kommet signaler om at vedtaket kan bli påklaget.

– Vi fikk på et tidligere stadium varsel om at det kommer en klage. Hvis det gjør det skal den behandles i Stiftelsesklagenemnda, sier rådgiver Sellevold i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Betyr vedtaket deres at styrehonoraret nå må settes ned permanent?

Vi har ikke fattet vedtak om størrelse på honorar i fremtiden, men har kommentert at styret må vurdere det i lys av de vurderingene vi har gjort, sier Sellevold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.