NRK Meny
Normal

Ledin beleirer festningen

Lørdag skal den svenske artisten rocke i Halden.

Tomas Ledin
Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX / SCANPIX

- Konserten er eksklusiv da dette er det eneste "giget" han gjør utendørs i år i Norden!

- Kort sommer

- Dermed ligger det meste til rette for en folkevandring til scenen på Place D`armes, sier arrangør Geir Andersen til NRK.

Svensken er mest kjent for superhiten, "Sommaren är kort", men har også en fortid som svensk Melodifestival-vinner. I 1980 vant han med "Just nu".

Stor stjerne med norske fans

Tomas Ledin har vært en stor stjerne i Sverige siden 70-tallet.

55-åringen er kjent som komponist, låtskriver og musiker, og har turnert svenske folkparker i flere ti-år, blant annet med Rocktåget.

Han har gitt ut 27 album siden 1972, og har en stor skare med tilhengere også i Norge.

Trakk 5 000 i Sarpsborg

Ledin, gift med Marie - datteren til Abba-gründer Stickan Andersson, er kanskje den mest populære pop/rock-artisten i Sverige.

Det er bare Per Gessle som selger flere plater og trekker mer publikum til sine konserter.

Publikum vet å verdsette hans musikk, og synger med i allsang fra første tone. I fjor kom det over 5000 i styrtregn i Sarpsborg.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til legevakt etter bilulykke

    En person ble sendt til legevakten etter trafikkuhellet i Hobølveien i Våler. En personbil og en lastebil var innblandet i ulykken. Veien er åpnet igjen etter ulykken.

  • Får to mobbeombud

    Østfold blir første fylke med to mobbeombud. I september starter et mobbeombud for barnehage og grunnskole, og med ombudet som har jobbet opp mot videregående skolene er det nå to ombud i Østfold. Målet er å ha en rød tråd med fokus på mobbing gjennom hele utdanningen, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.