NRK Meny
Normal

Lavtrykkene lurer på alle kanter

Et par blaff av finvær i kommende uke er alt du kan forvente av sommer i neste langtidsvarselsperiode.

Uvær, regn, skyer

Østfold får det verste været de kommende dagene. Mens det er finvær i nord kommer det til uka blaff av finvær også i sør, men lavtrykk lusker på alle kanter forteller statsmeteorologen.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK

- I den kommende langtidsperioden kommer Norge til å være omgitt av lavtrykk. Både i nord, sør, øst og vest, sier statsmeteorolog Bjørn Harald Hval Flobekk, ved Meteorologisk institutt.

Sjekk værvarsel på: yr.no

Saktegående lavtrykk

Akkurat nå lusker lavtrykk både mellom Svalbard og Island, og i Nordsjøen. Mens lavtrykket som snart har passert nesten hele landet, henger seg fast på sørøstlandet.

Dermed er det Østfold som får det verste været de kommende dagene. Søndag beveger lavtrykket seg bort fra Trøndelag. I løpet av mandag og første del av tirsdag kommer lavtrykket til å dra seg bort fra Hedemark og Oppland.

En kort periode med fint vær

Men det beveger seg sakte. Først tirsdag kveld eller onsdag, forlater det Østfold som siste fylke i landet.

Fra Trøndelag og nordover blir været pent i første del av langtidsperioden. Og når lavtrykket har trukket seg bort fra Østfold onsdag, kan det bli en kort periode med pent og varmt vær over hele landet, men da lusker altså nye lavtrykk på alle kanter.

Mørke skyer i Nordsjøen og Norskehavet

- Vi har ett lavtrykk i Nordsjøen som beveger seg svært sakte mot Norge. Dette kan vi forvente oss over hele Sør-Norge i løpet av neste helg, men har vi flaks kommer det ikke før over helgen, sier statsmeteorolog Flobekk, som jobber med langtidsvarselet søndag.

Nord-Norge sliter med et lavtrykk som søndag ligger midt mellom Svalbard og Island. Dette kommer til å ramme Finnmark, Troms og Nordland.

Det er også mulig at dette blir en plage for Trøndelag og Vestlandet mot slutten av langtidsperioden.

Se bilder av: finvær og uvær

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.